вівторок, 03 лютого 2015 01:37

Тисячі людей вшанували пам`ять Андрія Кузьменка у Києві
30

Фото: Ельдар Сарахман

У Києві кілька тисяч людей впродовж вечора і аж до самої ночі вшановували пам`ять лідера українського гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка, який загинув сьогодні в ДТП у Дніпропетровській області. Кияни зібрались через соціальні мережі о 18:00 годині на Майдані Незалежності.

Щогодини люди несли багато квітів та свічок. Пенсіонери, молодь  і навіть діти. Прийшло багато музикантів з музичними інструментами, які влаштували на сходах стели імпровізовану сцену, на якій виконували хіти Андрія Кузьменка. Люди в унісон виконали кілька композицій такі як "Старі фотографії", "Спи собі сама", "Люди як кораблі" та інші. Всередині монументу Незалежності кияни облаштували імпровізований меморіал пам`яті видатного співака. По периметру викладено сотні різнокольорових лампадок, роздруківок портретів Андрія, букетів гвоздик та синьо-жовтих стрічок. Люди не стримували сліз та емоцій.

Перед стелою на джипі з тризубом з різних сторін на даху чотири портрети Кузьми. Ще кілька організатори акції почепили на стіни монументу Незалежності.

Згадати Андрія Кузьменка прийшло багато відомих і не тільки музикантів. Перед киянами виступили друзі померлого, товариші, колеги з шоу-бізнесу.

"Фізично його не стало. Господь забрав до себе найкращого. Такого як Цой чи Тальков - не стримує сліз 49-річний співак Віктор Павлік.  В голові не вкладається. Це був справжній син України. Він назавжди залишиться в наших серцях. Андрій дуже любив життя, людей, спілкування - в дошку наш. Був без пафосу, але міг сказати щось гостре з матюком. І він був правий. Він вписаний в історію України. Кузьма був є і буде завжди з нами"

Присутні вшанували пам`ять Кузьми Скрябіна хвилиною мовчання. Після чого, сотні людей підняли над головами мобільні телефони з увімкненими ліхтариками і заспівали вже традиційну пісню "Пливе кача по Тисині". Подібні акції відбулися у багатьох українських містах - Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Львові, Вінниці, Запоріжжі та Черкасах.

Нагадаємо, у понеділок, 2 лютого, близько 8:20 ранку автомобіль Андрія Кузьменка зіштовхнувся із молоковозом поблизу села Лозоватка. Лідер гурту "Скрябін" повертався з концерту, який напередодні проходив у Кривому Розі на честь 25-річчя гурту "Скрябін".

Поховають 46-річного співака в середу на Брюховицькому цвинтарі біля Львова.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі людей вшанували пам`ять Андрія Кузьменка у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути