понеділок, 05 липня 2021 14:40

"Тихо, мамо, тут треба російською розмовляти": у дитячому таборі спалахнув мовний скандал

"Тихо, мамо, тут треба російською розмовляти": у дитячому таборі спалахнув мовний скандал
У Києві розгорівся скандал у дитячому таборі через російську мову. Фото: pixabay.com

У дитячому таборі Міжнародної тенісної академії в Києві одна з вожатих питала в дітей, кому "нужна ваша "українська мова".

Про це розповіла Олена Якобчук у Facebook,

"Віддала дитину в тенісний табір МТА на базі їхньої приватної школи. У кінці тижня забираю, а дитина мені каже: "Тихо, мамо, у нас тут треба російською розмовляти". Я вже там все розказала, але ж що робити? Хто перевіряє заклади навчання? Вожаті при мені дітям кажуть: "Кому она нужна ваша "українська мова?" – написала Якобчук.

Обурена киянка звернулася до керівництва навчального закладу. Швидкою реакцією вона задоволена.

"Я зворушена небайдужістю і взагалі такою реакцією. Я годину тому повернулась з МТА, там вже інші дитячі куратори й вихователі, розмовляють усі українською. Усе вже просто ідеально. Я взагалі шокована від такої швидкої реакції. Мене запевнили, що більше такого не буде. І діти розмовлятимуть мовою України, і вихователі теж", - додала Якобчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал під Києвом: на море відправили дітей чиновників замість пільговиків

У Міжнародній тенісній академії заявили, що мовного конфлікту не було, а хлопчик неправильно зрозумів вожату.

"У нас навчаються різні діти, деякі розмовляють російською, англійською мовою, і їх батьки просять звертатися до них цими мовами. Вихователі йдуть їм на зустріч. Хлопчик неправильно зрозумів слова вожатої, і вже за годину конфлікт вичерпали", – розповіла керівниця відділу маркетингу МТА Надія Obozrevatel.

Вона додала, що жодні висловлювання про Росію в стінах табору ніколи не звучали. А сину Олени в таборі сподобалося, і він лишився на другу зміну.

Блогерка з Ірпеня Київської області 18-річна Діана Калеганова назвала українську мову "й*баною" і виступила за її заборону. Також заявила, що вона "русская" і з нею Бог. Пізніше Калеганова вибачилася перед людьми, які "топлять за українську мову без усякого фанатизму, націоналізму й такого іншого".

Її внесли в базу сайту "Миротворець".

Зараз ви читаєте новину «"Тихо, мамо, тут треба російською розмовляти": у дитячому таборі спалахнув мовний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути