середа, 01 серпня 2012 16:56

Суд не повернув Лук'янівський ринок Києву

Суд не повернув Лук'янівський ринок Києву
Ринок належить ТОВ Квіткова галявина. Фото: kiyany.obozrevatel.com

Господарський суд столиці 30 липня відхилив позов прокуратури про визнання недійсним аукціону з продажу майнового комплексу Лук'янівського ринку ТОВ Квіткова галявина в 2010 році. Про це повідомляє lukianivka.info з посиланням на адвоката Олександру Горяєву, яка представляє інтереси цього підприємства.

За словами захисника, ще навесні прокуратура Києва в інтересах Київської міської ради звернулася з позовом про визнання недійсним аукціону про продаж майнового комплексу Лук'янівського ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янівський ринок влаштував дітям свято

"Аргументи прокуратури грунтувалися на знову проведеній оцінці торгового комплексу, згідно з якою вартість Лук'янівського базару становить не 7,2 млн. грн., за які він був придбаний у 2010 році, а 11,5 млн. грн. Ми вважаємо, що сьогодні проводити оцінку майна, проданого два роки тому, некоректно ", - зазначила Горяєва.

За її словами, за цей час змінилися економічні умови в країні, ситуація на самому ринку. Вона підкреслила, що суд відхилив позов прокуратури, визнавши законність продажу ринку.

Зазначимо, це вже друге рішення Господарського суду, винесене на користь цього товариства. 13 липня судді відхилили аналогічний позов (про визнання недійсним аукціону з продажу ринку), поданий попередніми власниками Лук'янівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов пообіцяв передати Лук'янівський ринок у комунальну власність

Нагадаємо, силові конфлікти на Лук'янівському ринку відбувалися протягом всієї весни. Під час однієї з бійок рейдери, яких ЗМІ пов'язували з ТОВ Квіткова галявина, розгромили ринок, зламавши ворота і видворивши з його території всіх продавців. Підприємці з Лук'янівки мітингували під будівлею Київської міськдержадміністрації, протестуючи проти закриття базару і вимагаючи його повернення у власність міста. З аналогічними вимогами виступали і окремі політики та політсили, в тому числі і партія УДАР, однак далі слів справа не пішла - господарем ринку так і залишається ТОВ Квіткова галявина.

Зараз ви читаєте новину «Суд не повернув Лук'янівський ринок Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути