четвер, 24 травня 2012 18:26

Попов пообіцяв передати Лук'янівський ринок у комунальну власність

Попов пообіцяв передати Лук'янівський ринок у комунальну власність
З неділі, 20 травня, ринок не працює в нормальному режимі. Фото: tsn.ua

Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов пообіцяв підприємцям, що Лук'янівський ринок передадуть в комунальну власність. Про це Gazeta.ua розповів правозахисник Віталій Дюкарєв.

"Він зустрівся з підприємцями. При розмові були присутні депутат Київради Віталій Кличко та Олександра Кужель. З боку ринку були три представники та Руслан Секела з громадської організації "Наступ". Говорили у кабінеті Попова на четвертому поверсі. Також на розмову запросили депутата Київради Олександра Ліщенка. Приймаючи учать в цьому форматі обговорення, він фактично визнав, що є власником ринку", - розповів Дюкарєв.

43-річний Олександр Ліщенко є депутом Київради від фракції "Народна партія". Також є членом комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Лук'янівський ринок захопили і охороняють 300 спортивних молодиків

Дюкарєв уточнив, що під час зустрічі Попов чітко заявив, що ринок буде передаватись в комунальну власність. В суді Київська міська адміністрація виступить третьою стороною.

"Потім викликали начальника столичної міліції Олексія Крикуна. Він кулуарно пояснив, що не має законних підстав вважати людей, які прийшли на ринок, бандитами, так як їх називають підприємці. В його уяві вони представники законного власника. Він не бачить підстав вводити на ринок спеціальні підрозділи, виганяти їх з території ринку. Але ж такими діями він підштовхує до конфліктної ситуації одних власників та колектив, який стоїть на позиції іншого власника. Наскільки здалось, в київської адміністрації є політична воля вирішити конфлікт. Як це все вийде, ми розсудимо пізніше", - зазначив правозахисник.

Дюкарєв зауважив, що близько 17.00 Попов вийшов до підприємців, які чекали біля будівлі адміністрації на Хрещатику та "обмалював ситуацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура порушила справу проти хуліганів на Лук'янівському ринку

"Потім спитав: "Яка від мене потрібна допомога?". Люди просили прибрати рейдерів з ринку, бо не можуть працювати. Попов запевнив, що за півтори-дві години буде на ринку, подивиться, що там відбувається. Якщо буде хтось заважати, прийме відповідні міри", - додав Дюкарєв.

Нагадаємо, з неділі, 20 травня, ринок не працює в нормальному режимі. Нові власники з фірми "Квіткова галявина" привели із собою три сотні спортивних молодиків. Вони силою виштовхали продавців та покупців.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований ринок, в оренду ТОВ "Квіткова галявина". Торговці та адміністрація вважають рішення незаконним. Бо 46 соток продали за 7 млн грн, тоді як ринкова вартість — майже вдесятеро вища. 26 березня о 4.00 близько 70 чоловіків увірвалися на територію ринку і потрощили ятки.

Зараз ви читаєте новину «Попов пообіцяв передати Лук'янівський ринок у комунальну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути