понеділок, 18 квітня 2016 15:59

СБУ стерло повідомлення про затримання Момота

СБУ стерло повідомлення про затримання Момота
Фото: kobl.gp.gov.ua

Із сайту Служби безпеки України зникло повідомлення про затримання мера Вишгорода Олексія Момота.

Раніше було опубліковано: "СБУ затримало чотирьох посередників мера Вишгорода. Один із них намагався переказати 200 тисяч євро через відділення Промінвестбанку на Ярославовому валу у Києві. Ще одного посібника мера затримали в одному з ресторанів у центрі столиці. Тоді представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 кв м вартістю понад 700 тис. євро".

Фотографії та інформація про затримання мера Вишгорода на хабарі є на сайті прокуратури Київської області. Однак там різняться цифри. На сайті СБУ йшлося про 200 тисяч євро, сайт прокуратури пише про 300 тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Вишгорода стали на захист свого мера

Не сходяться дані й про площу, яку вимагав мер. На сайті СБУ йдеться про 2800 кв м, а на сайті прокуратури вже 4 тис. кв м.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за одержання неправомірної вигоди посадовою особою. У Службі безпеки стверджували, що порушили справу за отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або вчинене правопорушення службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. За цією статтею меру Вишгорода загрожує 12 років позбавлення волі.

"Момота звинувачують у отриманні хабара майже 5 мільйонів гривень. Такі справи має розслідувати антикорупційна прокуратура. Водночас цим займається прокуратура Київської області", - сказав депутат Вишгородської міськради Юрій Городиський.

Нагадаємо, 17 квітня Печерський районний суд столиці на два місяці заарештував мера Вишгорода Олексія Момота. Йому призначили заставу 5 мільйонів гривень. При цьому прокуратура вимагала призначити заставу в 10 мільйонів гривень.

Олексія Момота заарештували 14 квітня у його кабінеті. Звинувачують у отриманні хабара 1 мільйон євро. Як підтвердили у прокуратурі, під час арешту грошей у нього не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «СБУ стерло повідомлення про затримання Момота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути