понеділок, 03 вересня 2012 10:48

Поштову площу зроблять за 433 мільйони гривень

Поштову площу зроблять за 433 мільйони гривень
Зараз ще тривають підготовчі роботи. Фото: gktb.org

Вартість остаточного проекту реконструкції Поштової площі у Києві складе 433 мільйони гривень. Про це повідомляє Українська правда.

Про це заявив директор КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруджень Києва" Микола Васильцов, повідомляє "Коммерсант".

"Зараз ще тривають підготовчі роботи (вони почалися в середині липня), які завершаться в 20-х числах вересня. У травні 2013 року реконструкція буде завершена",— пообіцяв він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні повністю перекриють Поштову площу

Васильцов додав, що з 10 вересня буде закритий поворот на Боричів узвіз із Набережного шосе й поворот у зворотному напрямку. Основне будівництво почнеться на початку листопада.

Рух транспорту по Набережному шосе при цьому буде організовано по одній стороні тунелю, яка до того моменту вже буде завершена.

Чиновник також повідомив, що 5 вересня пройде тендер на вибір виконавця будівельних робіт. Заявки на участь подали три компанії — "Альтіс", "Мостобуд" і " Основа-Солсіф".

Крім цього, міська влада визначила місце, де буде стояти пам'ятник морякам Дніпровської флотилії, який був демонтований у зв'язку з реконструкцією площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Поштову площу вбивають 27-метрові палі

"Спочатку обговорювався варіант встановлення монумента біля станції метро "Дніпро", але після зустрічі з ветеранами було прийнято рішення про перенесення пам'ятника на Рибальський острів. Він буде стояти біля монітора "Залізняків". Згодом на цьому місці планується створити музей", - пояснив Васильцов.

Як повідомлялося раніше оновлена площа буде пішохідною, із прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе й вулиця Набережно-Хрещатицька будуть з'єднуватися транспортним тунелем.

Згідно із проектом, тунелем буде організований безперервний прямий рух. На Поділ можна буде потрапити через вулиці Спаську, Верхній Вал і Оболонську. Як і раніше буде дозволений прямий рух з вулиці Сагайдачного на Володимирський узвіз і назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Попова вирішили реконструювати центр Києва

Лівий поворот з Набережного шосе на Боричів узвіз буде заборонений. Будуть дозволені правий поворот із Володимирського узвозу на Боричів узвіз і далі лівий поворот на Набережно-Хрещатицьку, а також лівий поворот з Боричевого узвозу на Володимирський узвіз.

Зараз ви читаєте новину «Поштову площу зроблять за 433 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути