пʼятниця, 14 листопада 2014 11:43

Понад 3000 громадян України отримали візи на навчання у Великій Британії

 

15 листопада в Києві пройде GREAT Higher Education Day – спеціалізована виставка-зустріч з представниками провідних вищих навчальних закладів і коледжів довузівської підготовки Великої Британії. Захід, вперше організований в Україні Британською Радою, відбудеться за підтримки посольства Великої Британії.

Напередодні настільки знакової події в.о. директора British Council in Ukraine Наталія Василюк розповіла про те, як українці здобувають вищу освіту у Великої Британії, що цікавого на них чекає в Сполученому Королівстві та які перспективи відкриваються після повернення до рідної України.

На сьогоднішній день Велика Британія займає одну з лідируючих позицій на світовому ринку освітніх послуг. Чим же так приваблює Сполучене Королівство, яке щорік стає все більш популярним серед українців?

Освіта Великої Британії вже давно стала світовим брендом, а британські дипломи і кваліфікації визнаються в усьому світі. Сполучене Королівство широко відоме завдяки своїм навчальним традиціям і ефективній системі освіти, глибоко інтегрованій у реальний сектор економіки. Британські навчальні програми дають актуальні для сучасного ринку праці навички, кваліфікації та зв'язки. Більше того, згідно з даними світового рейтингу вузів QS World University Rankings, провідні компанії світу вважають випускників британських вузів найбільш висококонкурентними на ринку праці.

Які ключові особливості британської освіти відрізняють її від звичної для українців системи?

Якість британської освіти базується на таких чинниках, як: найсучасніша оснащеність вузів, інноваційні освітні технології, а також акцент на активній самостійній роботі студентів, їх умінні незалежно і критично мислити (на відміну від звичної для нас системи освіти, при якій студент залишається пасивним слухачем і просто отримує інформацію від викладача).

 

Чи багато українців здобувають освіту у Великій Британії?

Взагалі щороку до Великої Британії на навчання приїжджають близько 400 тисяч студентів з усього світу. Якщо ж говорити про наших співвітчизників, то 2013 року 3250 громадян України отримали візи на навчання у Великій Британії за різними програмами.

Які перспективи відкриваються перед українцями після закінчення британських вузів?

Це питання уміння застосувати свої знання в потрібне русло. Все більше і більше роботодавців в Україні хочуть отримати серед своїх співробітників людей з освітою, яка допомагає думати незалежно і знаходити вирішення проблем. Британська освіта, як ми вже говорили, виховує саме такі якості. Крім того, міжнародний досвід цінується значно більше, ніж просто диплом про отримання освіти. Міністерство освіти в Україні намагається спростити питання визнання дипломів, які насправді, вже визнані в усьому світі. Тому я бачу все більше можливостей для випускників, які хочуть допомагати країні знаннями, а не просто наявністю диплома.

Ви самі маєте диплом МВА міжнародного зразка. Наскільки особисто Вам допомагає закордонна освіта в роботі в Україні?

Допомагає в моїй роботі, в організації, де цінуються знання міжнародних практик і наявність практичного досвіду.

Один диплом, на жаль, сьогодні нічого не дає. Молодим людям треба прагнути отримати і практичний досвід – чи то через волонтерські роботи, або шляхом стажувань. Теорія зараз має бути успішна в практичному застосуванні, інакше жоден диплом не дасть вам можливості отримати хорошу роботу. Україна ж не закрита країна і так або інакше, ми маємо бути частиною світового ринку праці і вміти те, що вміють й інші співробітники в інших країнах.

Про які культурні особливості, традиції британців варто знати українцям, що бажають поїхати на навчання до Великої Британії?

Я думаю, все залежить від того, куди в Британії ви потрапите вчитися. Тому головне, на що треба звернути увагу – бути готовим до незвіданого і бути відкритим до незвичайного.

Традиції традиціями, але Британія настільки цікава своєю різноманітністю і новизною, що не треба чекати, що живуть вони одними традиціями. Приймайте все з долею цікавості і що люди можуть мати різні погляди – будьте готові до компромісів. Як то кажуть, Enjoy the experience!

Кому б Ви радили відвідати київську виставку GREAT Higher Education Day? Що чекає на її учасників?

Наш захід буде цікавий і батькам, які допомагають вибрати своїм дітям майбутню освіту, і потенційним студентам, що бажають розвивати свої знання, і всім бажаючим дізнатися, чим же така приваблива британська освіта.

Мета виставки – надати відвідувачам можливість познайомитися з університетськими програмами Великої Британії безпосередньо через представників британських навчальних закладів. На GREAT Higher Education Day будуть представлені британські університети і провідні установи, що пропонують підготовчі курси до вступу до університетів.

Також у програмі виставки – різні безкоштовні семінари і майстер-класи, під час яких відвідувачі зможуть отримати поради по вибору університету, дізнатися про варіанти післядипломного навчання, відвідати пробний урок з інноваційної системи Британської Ради myСlass, дізнатися про особливості підготовки до академічного мовного іспиту IELTS, - і це лише частина з усього переліку можливостей. Відвідувачі також зможуть дізнатися про гранти і стипендії для громадян України, а також послухати випускників британських вузів. З детальною програмою можна ознайомитися у спеціальному розділі сайту Британської Ради в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Понад 3000 громадян України отримали візи на навчання у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути