неділя, 22 лютого 2015 20:51

"Напишу композицію на честь Іси Мунаєва" - піаніст Майдану дав концерт на Інститутській
10

В рамках днів вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні в центрі Києва виступив Піаніст Майдану. Протягом одного дня музикант зіграв двічі: на вулиці Інститутській та в прес-центрі Майдану. Втім, між двома виступами Богдан також не припиняв грати. Після розмов з людьми, музикант кілька разів знову повертався за розмальоване жовто-блакитною фарбою піаніно.

"Від сильного вітру у Богдана весь час мерзли руки. Але на музиці це ніяк не позначилось. Рукавиці лежали поряд, але він їх не одягав. Все грав і грав, бо люди просили", - ділилися враженнями глядачі. Поряд стояла скринька, в яку можна було кинути гроші. Зібрані кошти піаніст потім передасть на допомогу солдатам у зоні АТО. Свій виступ Богдан завершив традиційно, зігравши гімн України. Люди навколо співали. Коли піаністу почали вигукувати "молодець", Богдан зізнався, що в такі моменти почувається незручно. "Хто би знав, яка для мене честь грати тут, - сказав музикант, - Тепер наш обов'язок – не забути нікого. Кожен маленький українець років з трьох-п'яти має знати, хто захищає його країну. Майдан триває й зараз. Головне – аби до змін в країні долучався кожен".

Богдан розповів, що планує написати композицію на честь загиблого Іси Мунаєва, командира батальйону ім.. Джохара Дудаєва на Донбасі. Мунаєв загинув 1 лютого цього року в Дебальцево.

"Ісу я не знав особисто, навіть на відео не бачив. Але коли він загинув, то я відчув необхідність присвятити йому музику. Я сів і почав грати, пробував щось придумати. Прийшло розуміння, що в основі мають бути чеченські народні мотиви. Щось традиційне для його країни. Хочу також поїхати до хлопців у батальйон імені Дудаєва. Хочу почути від них, якою людиною був Мунаєв. Як поводився, що любив, як говорив".

Піаніст Богдан - став відомим під час революційних подій як Piano Extremist. Тоді відеозаписи його гри на піаніно спершу в Українському домі, а потім під КМДА набрали кілька сотень тисяч переглядів. Піаніста стали запрошувати виступити в різних містах України.

"Нещодавно виступав у Павлограді. Саме в той період збирався зіграти кілька композицій для воїнів у Пісках. Але приїхати і дати концерт в Павлограді просили так сильно і щиро, що відмовити не зміг. Перед концертом люди облаштували навколо піаніно багато символічних речей: і розмальовані бочки, і шини. Навіть БТР під сцену підігнали, який у місто саме привезли на ремонт із зони АТО", - розповів музикант.

Зараз ви читаєте новину «"Напишу композицію на честь Іси Мунаєва" - піаніст Майдану дав концерт на Інститутській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути