вівторок, 23 серпня 2016 16:47

На Київщині урочисто підняли жовто-синій прапор України та стяг з підписами бійців АТО

Біля будівлі Київської обласної державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. Під час церемонії були підняті два прапори – жовто-синій стяг та привезений прапор зі Сходу з підписами бійців антитерористичної операції.

 

Під час привітання голова Київської ОДА Максим Мельничук наголосив, що День Державного Прапора є одним з найбільш визначних свят української держави, адже він передує святкуванню річниці Незалежності України.

"Нині під жовто-блакитним стягом наша нація виборює право на свою самостійність і незалежність, щасливе майбутнє наших дітей. На жаль, цей стяг нині скроплений кров'ю мужніх бійців АТО, які відстоюють наш суверенітет, соборність і свободу. Ми пишаємося своєю національною атрибутикою – жовто-блакитним стягом, який уособлює чисте небо та золотисті ниви. Тому хочу побажати усім родинам запашного хліба на столі, мирного неба над головою, дзвінких голосів дітей у домівках, щоб наша Україна зростала, була заможною і квітучою", – зазначив голова Київської облдержадміністрації.

 
Після підняття державного прапора Михайло Царенко вручив паспорти молодим мешканцям Київщини.
 

Варто зазначити, основний документ громадянина вручали призерам обласних та всеукраїнських олімпіад, лауреатам міжнародних творчих конкурсів, громадським активістам.
Михайло Царенко підкреслив, що синьо-жовті кольори українського стягу є предметом національної гордості. Також він наголосив, що упродовж останніх двох років в українців значно підвищився патріотичний дух та національна свідомість.

По завершенню церемонії учасники заходу випустили у небо жовто-блакитні кульки з прикріпленими національними стягами з побажаннями миру та процвітання Україні.

Нагадаємо, День Державного Прапора відзначається в Україні щороку 23 серпня на виконання Указу Президента України від 23 серпня 2004 року "Про День Державного Прапора України".

Зараз ви читаєте новину «На Київщині урочисто підняли жовто-синій прапор України та стяг з підписами бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути