четвер, 23 жовтня 2014 20:41

Люстрація через сміттєвий бак: активісти взяли штурмом архітектурно-будівельну інспекцію
5

У Києві активісти громадської організації "Відкрите коло" взяли штурмом будівлю Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України з метою люстрації чиновників відомства.

Крім того, держустанову пікетували близько тисячі людей, вимагаючи викорінити хабарництво в інспекції.

Громадські діячі спочатку спробували потрапити до приміщення ДАБІ разом із сміттєвим баком, але перша спроба виявилась невдалою через протидію працівників міліції, які охороняли будівлю.

Зрештою група активістів таки прорвалась у ДАБІ, виламавши замок у вхідних дверях. Вони передали голові відомства Максиму Мартинюку письмову вимогу детально розібрати усі випадки безпідставних відмов чиновниками ДАБІ та покарати винних.

"Мартинюк зберіг в архітектурно-будівельній інспекції корупційні схеми, коли узгодити будь-який будівельний документ можливо, лише скориставшись послугами "кишенькових" проектних фірм або просто давши хабар", - розповів лідер "Відкритого кола" Микола Єременко.

За його словами, постійними відмовами та затягуванням розгляду документів чиновники ДАБІ навмисно створюють умови, що провокують людей на дачу хабара.

Єременко також зауважив, що після Майдану усі ключові посади в інспекції дісталися представникам колишньої влади.

"Наприклад, заступником департаменту дозвільних процедур став екс-начальник Донецької ДАБК, регіонал Роман Колот. Також стало відомо, що наразі готується обійняти посаду заступника ДАБІ регіонал Олег Курчин. Радником Максима Мартинюка став представник старої когорти — Олексій Ковальов, людина екс-мера Києва Леоніда Черновецького", - уточнив громадський діяч.

"Зберегла свою посаду начальника відділу дозвільних процедур ДАБК у Київській області й Леся Горобченко, яка всіляко допомагала колишньому начальнику ДАБК в місті Києві, ставленику "сім'ї" Сергію Кучеру", - додав Єременко.

За його словами, "Відкрите коло" має намір звернутися до Комітету з люстрації при Міністерстві юстиції та у разі необхідності перевести питання очищення ДАБІ з юридичної у політичну площину.

Зараз ви читаєте новину «Люстрація через сміттєвий бак: активісти взяли штурмом архітектурно-будівельну інспекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути