вівторок, 17 травня 2016 18:02

Із патрульної поліції Києва пішов кожен десятий працівник

Із патрульної поліції Києва пішов кожен десятий працівник
Командир поліції Києва Юрій Зозуля \ фото: stanislavske.tv

Близько десяти відсотків працівників нової патрульної поліції звільнилися або їх звільнили. Про це каже Юрій Зозуля, начальник управління патрульної поліції Києва в інтерв'ю Укрінформу.

"У Києві некомплект становить близько 10 відсотків. Це не критично. Я, відверто кажучи, очікував, що буде більше. Бо не секрет, що не всі отримали те, що хотіли. Відбувся певний відсів: дехто звільнився сам, когось звільнили з урахуванням дисципліни, деякі перевелися на службу в інші міста", - сказав він.

Частина поліцейських переоцінила свої можливості на службі, пояснив Зозуля.

"Коли люди заповнювали онлайн-анкету в поліцію, хтось, можливо, бачив себе прикольним шерифом, який ходитиме вулицями в окулярах, і все буде класно, як у кіно. А потім вони зіткнулися з тим, що на них кашляє туберкульозний бомж, і не всі це витримують. Хтось, коли бачив труп у детективах або фільмах жахів, думав, що це не дуже страшно, а зіткнувшись із цим у реальному житті, зрозумів - як правило, він виглядає набагато страшніше, ніж на екрані. Хтось переоцінив свої можливості роботи за графіком. І коли люди зіткнулися з такими питаннями, деякі вирішили піти з поліції. Це абсолютно нормально", - розповів поліцейський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сумах з'явилася патрульна поліція

За його словами, Києву потрібно більш ніж 2 тис. патрульних.

"Кілька замало, тому я б збільшив. Наскільки, я не готовий сказати, але навіть за той період, що ми працюємо, жителів столиці стало значно більше. Це видно за кількістю автомобілів із нестоличною реєстрацією. І кількість викликів залишається стабільно високою. Зараз екіпаж патрульної поліції за зміну обробляє до 20 викликів: це досить велике навантаження", - заявив він.

Як писали раніше на Gazeta.ua, вихідними розпочала роботу патрульна поліція міста Слов'янськ. За словами міністра Арсена Авакова, до кінця місяця патрулі запрацюють ще в 5 містах.

Зараз ви читаєте новину «Із патрульної поліції Києва пішов кожен десятий працівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути