четвер, 10 жовтня 2013 10:08

Через будівництво біля вертодрому Януковича, Паркова дорога може обвалитися щохвилини
9

Фото: Фото: nbnews.com.ua

На схилі Дніпра в Печерському районі Києва, перед вертолітним майданчиком президента Віктора Януковича, побудованим на Парковій алеї, спиляли дерева. Про це повідомляє кореспондент НБН.

Стовбури спиляних дерев і гілки вже прибрали, однак пні все ще залишаються на місці, їх поки не викорчували. Тепер між оглядовим майданчиком біля Верховної Ради і вертодромом утворився відкритий простір.

Як відомо, Паркова дорога знаходиться на схилах Дніпра, які, як визначна пам'ятка, охороняються законодавством і відносяться до цінних земель історико-культурного значення.
Вертолітний майданчик, побудований на Парковій алеї для президента Віктора Януковича, почав роботу 6 червня 2012 року. Він розрахований на прийом важких вертольотів вагою до 13 тонн, зокрема, Мі- 8, які експлуатуються Державною службою з надзвичайних ситуацій України.

У червні стало відомо, що поряд з вертолітним майданчиком починається будівництво нового об'єкта. При цьому навіть у народних депутатів не було інформації про те, який саме об'єкт будується на схилі, і чи є всі необхідні дозволи для його будівництва.

У Київській міській державній адміністрації відмовилися повідомити, що за об'єкт там планується побудувати, зазначивши лише, що будівництво є законним. За деякими даними, в цьому місці буде побудований VIP - бізнес центр.

Як відомо, вітчизняні геологи вже неодноразово заявляли, що дніпровські схили через свою структуру категорично не підходять для будівництва масивних об'єктів на відстані ближче 40-50 м від краю. До того ж наприкінці червня в Києві в районі Паркової дороги почали капітальний ремонт на схилах, оскільки уздовж Паркової алеї активізувалися вісім з десяти зсувів.

"Якщо не вжити заходів, то через 2-3 роки нас чекає катастрофа: схил може обвалитися, або дорога обвалиться. Земля тримається за рахунок наших штолень та водовідведення, але ці комунікації потрібно міняти, ставити підпірні стіни", - повідомив начальник комунального підприємства" Спецуправління протизсувних підземних робіт "Микола Семенишин.

У свою чергу в комунальному підприємстві " Дирекція реставраційно - відновлювальних робіт" заявляли, що перебування на оглядовому майданчику в Маріїнському парку Києва небезпечно для життя у зв'язку з обвалом. У відомстві не виключили, що на Парковій алеї може бути повністю або частково перекрито рух , щоб запобігти можливі аварійні ситуації через обвали.

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво біля вертодрому Януковича, Паркова дорога може обвалитися щохвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути