пʼятниця, 27 січня 2012 13:01

Через аварію теплотраси в Києві відключили 32 будинки та дитячий садок
8

Фото: Фото: Андрій Жигайло

У Дніпровському районі Києва, на вулиці Червоноткацькій, 22-А, 26 січня сталася аварія, через яку тимчасово від опалення відключили 32 житлових будинки, дитячий садок та спортивну школу.

У комунальній службі кажуть - причина аварії - зношеність труб. Їм більше сорока років. Прорвало їх, коли ТЕЦ через похолодання почала піднімати температуру води в системі.

- Трубу прорвало о 3-й ночі в підвалі п'ятиповерхівки. Нам довелось відключити 34 будинки, щоб знайти, де прорвало. Десь о 6-й ранку дізнались місце аварії. 28 будинків, серед них дитячий садок та  школу до опалення підключили одразу. О 10-й ранку в них було тепло. Залишились шість будинків навколо місця прориву. Їх підключимо вже ввечері. Сказати, що це сталося через підвищення температури подачі - це нонсенс - це через застарілий стан мереж, - Богдан Морофіянець, директор розрахункового департаменту Дарницької ТЕЦ, яка подає тепло в будинки району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У адміністрації Януковича прорвало трубу

Будинок, в якому прорвало трубу побудований 40 років тому. З того часу ніякого ремонту теплотрас не було. Комунальники кажуть, у зношеному стані величезна кількість труб по всій країні - і на їх заміну - грошей немає.

Повністю тепло на Червоноткацькій відновилось о 19:00 вечора.

- У нас уже тепло. Чоловік ходив дивитись у підвал, то казав що трубу просто переварили. Ніхто нічого не міняв на нове. Тепер всі двері в під'їздах та підвалі відкриті, щоб вийшов пар, — розповіла Марія Мірошко, жителька будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва прорив теплотраси залишив без тепла і води майже 500 будинків

Нагадаємо, 25 січня біля метро "Петрівка" прорвало 300 міліметрову трубу магістральної теплотраси, через що на тротуарі утворився провал 5  на 7 метрів та глибиною 2 метра.

Через загрозу, частина кіосків та насосна станція "Оболонь" залишились без електрики. А 24 січня, біля метро "Академмістечко" провалився автомобіль ВАЗ-2107.

Зараз ви читаєте новину «Через аварію теплотраси в Києві відключили 32 будинки та дитячий садок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути