середа, 22 жовтня 2014 17:45

300 гривень у Києві платять за напис на асфальті

300 гривень у Києві платять за напис на асфальті
Яна Романюк

Кияни охоче заробляють на приватних дорученнях. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Богдан Стацюк.

"У столиці зараз можна знайти послуги на будь-який смак. За 200 гривень можна викликати чоловіка на годину, за 50 – найняти няню для дитини", - розповідає Стацюк.

Він працює у рекламному агентстві перекладачем. У вільний від роботи час підзаробляє на сервісі приватних доручень zarabotus.com.

"Тут можна підзаробляти, пропонувати свої послуги і шукати людей, які за матеріальну винагороду виконають роботу за тебе, - пояснює Богдан. - Часто пропоную свої послуги як перекладач, але не нехтую іншими пропозиціями заробити. Працював офіціантом на весіллі і був помічником клоуна на дитячому дні народженні, тричі допомагав освідчуватися".

300 гривень у Києві платять за напис на асфальті

"У червні мене мало не забрали у відділок, - згадує Богдан. - Фарбою під будинком писав "Зая, я люблю тебя". Хлопець, який у такий спосіб хотів дівчину з днем народження привітати, за надпис обіцяв мені 300 гривень. Сусідка подзвонила. За 3 хвилини приїхав цілий наряд. Ледь відмазався. Пообіцяв міліціонерам, що надпис зникне після першого дощу. Фарба була на основі крейди".

Свої послуги також рекламує через соцмережі Вконтакті і Фейсбук.

"З вересня актуальні пропозиції репетиторства. Часто викликають допомогти дітям з домашнім завданням, - розповідає Богдан. - Найбільш популярні вчителі з хімії і англійської. Заочники просять конспекти переписати. За зошит на 60 сторінок платять 100 гривень. Я за таке не беруся, бо маю поганий почерк".

За словами Стацюка, з п'ятниці по неділю 30 відсотків замовлень на прибирання квартири, ремонт сантехніки та пересування меблів. Користуються популярністю плиточники та електрики.

"На сайті часто цікаві оголошення виставляють. Найпопулярніша оплата праці - 50 гривень за годину. Стільки просять онлайн-психологи, поети, люди, які готові скласти ваш родовід і надати послуги детектива, освідчитися за вас у коханні чи попросити вибачення", - говорить Богдан.

За тиждень на послугах можна заробити від 200 до 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «300 гривень у Києві платять за напис на асфальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути