неділя, 22 січня 2017 17:25

100 тис. нових клієнтів: скільки стоятимуть черги в "Ощадбанку"
7

Після відмови Укрпошти приймати платежі киян за комунальні послуги в Ощадбанку заявили, що готуються прийняти у своїх відділеннях більше 100 тисяч нових клієнтів. Для цього у банку подовжили приймати платіжки зі знижкою до 25 січня. Понад половину відділень працюють без обіду та в суботу, а деякі - в неділю. Gazeta.ua перевірила, скільки часу треба простояти в черзі, щоб сплатити за комуналку через "Ощадбанк".

Автор: Gazeta.ua
 

За перші півгодини роботи у суботу, 21 січня, відділення на проспекті Правди, що на Виноградарі, вишикувалося в чергу 32 клієнти. Їх обслуговує один касир.

– В іншій касі оформлюють "Картку киянина", - пояснює жінка літнього віку у сірій шубі із штучного хутра. – Учора намагалася заплатити — відстояла в черзі в іншому відділенні півтори години. За годину касир відпустив тільки восьмеро. Я була в черзі 28. Пішла додому.

"Не стій у черзі — плати он-лайн", - закликають на сайті "Ощадного банку" та через плакати у відділеннях. Без черг можна сплатити через сайт або термінал у відділенні банку. Тут стоять два термінали. Один заклеєний скотчем та картоном, у іншому на екрані світиться повідомлення, що з технічних причин він не працює. Одного клієнта касир відпускає за 5-7 хвилин. В середньому кожен з клієнтів робить 2-3 платіжні операції.

– У вас рахунок на 4802 гривні. Тільки одну квитанцію встигла пробити — на 243 гривні. Решта не можу — програма зависла, - повідомляє касир одному з клієнтів - чоловікові в чорній куртці.

– Стояв 40 хвилин у черзі, тепер пропонуєте ще півгодини почекати? - перепитує той.

Касири знизують плечима: учора все працювало швидко.

Черзі оголошують, що через збій в програмі каса не працюватиме 20-30 хвилин.

– Чекатимемо, поки приїдуть айтішники, - кажуть співробітники банку.

Черга розходиться. Люди записують телефони одне одного. За 10 хвилин програма знову починає працювати. Черга формується по-новому.

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 
– Принесли рахунок на 3554 гривні. Хотіла сплатити в п'ятницю, але працюю до шостої. Відділення біля дому, що на Позняках, працює теж до шостої. У понеділок там вихідний. Вирішила зайти у те, що ближче до роботи — на вулиці Янгеля. А тут вихідний у суботу. Казали ж, що багато відділень працюватимуть по суботам! - говорить біля зачинених дверей "Ощадбанку" на вулиці Виборзькій 54-річна Марія Колотнюк. У суботу та неділю відділення не працю. На дверях — адреси найближчих відділень. Одне з них — на вулиці Борщагівській. Поки з нею розмовляємо, до зачиненого відділення банку підходять ще п'ятеро людей. Питають, чи працює.

– У відділенні біля мого дому просто не приймають комунальні платежі, а термінал зависає. Одного разу спробувала сплатити через нього. Провела всі операції, і на останній все зависло. Довелося чекати півгодини. І незрозуміло було, чи пройшли гроші, чи ні. Після того — ні через сайт, ні через термінал не пробую поповнювати. Замовити плойку в китайському магазині простіше, ніж сплатити рахунок через "Ощадбанк", - каже 28-річна Олена.

Шукає на електронній карті в телефоні, як пройти до найближчого відділення на Борщагівській. Туди йти 15 хвилин. Рушаємо туди.

– Це вже не перша спроба сплатити рахунок в "Ощадбанку". На тижні відпрошувалася з роботи на годину, але моя черга так і не дійшла. Якщо в цьому відділенні теж не вдасться, піду в інший банк, - каже Олена.

На дверях відділення на вулиці Борщагівській написано великими літерами "Ремонт". Він триває з 26 грудня. Відтоді співробітників перевели у приміщення "Ощадбанку" на бульварі Шевченка.

– У Фейсбуці "Ощадбанк" пише, що деякі відделення працюватимуть у неділю. І дають посилання на карту. Але як вирахувати, які? - каже Олена.

Автор: Gazeta.ua
 

– Які відділення працюють у неділю, можна дізнатися на гарячій лінії "Ощадного банку". В неділю працюватимуть ті відділення, які мають такий графік, - пояснює виконуюючий обов'язки керуюючого відділенням "Ощадбанку" Алла Бублій. – Це ті відділення, які розташовані в торгових комплексах — у "Дрім Тауні", на Спортивній в "Гулівері", а також на Столичному шосе. Через картку "Ощадбанку" можна сплатити комунальні послуги через інтернет. Або зареєструватися на сайті банку. Не обов'язково стояти в черзі, якщо на картці є кошти.
Автор: Gazeta.ua
 
В неділю опівдні у відділенні "Ощадбанку" зібралося близько трьох десятків людей.

– За мною ще чотири жінки стоять. Пішли скуплятися, але повернуться, - каже чоловік у клітчатому шарфі.

Працює один термінал. До нього — окрема черга, але значно менша. На оплату послуг у терміналі йде з 10 хвилин.

– Просить показання лічильника, - каже жінка біля терміналу. – Що робити?

– Ні, вказуйте суму платежу, - радить білявка із черги. – Все перевірили? Тисніть "продовжити". У вас більше немає платіжок? Беріть чек. Стривайте. Має загорітися зелене.

Автор: Gazeta.ua
  Черга біля відділення "Ощабанку" в одному зі столичних ТРЦ в неділю
Черга біля відділення "Ощабанку" в одному зі столичних ТРЦ в неділю

– Черги розсмоктуються, але залежно від того, в якому відділенні. Черги в січні утворилися з кількох причин. Квитанції прийшли пізно. Вони були не дуже коректні. Додалося й те, що Укрпошта відтепер не приймає платежі, - каже Алла Бублій.

– Скільки приймаєте на день? Сотню, дві?

– Щодня відділення обслуговує тисячі людей. Один касир на день приймає до півтори тисячі платежів. Черги не через те, що повільно працюють касири, а через велику кількість платежів. Якщо зроблять одну квитанцію, це буде відбуватися швидше. Сподіваємося на це вже в наступному місяці.

Автор: Gazeta.ua
 

Зараз ви читаєте новину «100 тис. нових клієнтів: скільки стоятимуть черги в "Ощадбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути