четвер, 04 жовтня 2012 10:10

Новий "Закон про столицю" визначить хто, де і на яких підставах буде будуватися

 Новий "Закон про столицю" визначить хто, де і на яких підставах буде будуватися

Новий "Закон про столицю" допоможе громадськості контролювати ситуацію з землевідведенням у центральній частині Києва, а також навести порядок у цих питаннях. Таку думку висловив народний депутат України Василь Горбаль, кандидат у депутати Верховної Ради України по 221-му виборчому округу.

"Зараз весь Київ, особливо центральна частина, покритий, немов віспинами, плямами земельних ділянок, які колись, кимось потай і без найменшого правового обгрунтування були виділені комусь під будівництво архітектурних потвор. Дуже багато випадків будівництва висоток без дозвільних документів, з порушенням затвердженої проектної документації", - розповів він.

Нардеп нагадав, що за роки правління "молодої команди" Леоніда Черновецького тільки у Печерському районі було проведено близько 160-170 землевідведень.

"А між тим нинішній житловий фонд Печерська налічує всього близько 700 будинків. Якщо допустити, що кожне землевідведення буде реалізовано, уявляєте, яке це буде ущільнення? А тим більше, що на сьогодні абсолютно ніким не регулюється і ніхто не відповідає за хаотичну забудову, особливо в центральних районах", - додав нардеп.

В.Горбаль констатує, що на сьогодні громадськість не в змозі контролювати і боротися з незаконними забудовами. Більше того, додав він, все це споруджується всупереч попередженням експертів про небезпеку будівництв.

"Через божевільну забудову дніпровський схил щорічно повзе на 20 сантиметрів. Ще п'ять, десять років і жителі "елітних" будинків, побудованих в охоронних зонах, будуть в прямій близькості сусідити з живністю Дніпра", - додав нардеп.

В.Горбаль вважає, що в новому "Законі про столицю" має бути чітко визначено хто, де і на яких підставах може будувати нові об'єкти.

"І чи може взагалі, якщо вже говорити про центральні райони Києва", - зазначив парламентар.

Зараз ви читаєте новину « Новий "Закон про столицю" визначить хто, де і на яких підставах буде будуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути