Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2015 11:02
Ігор Каганець
Ігор Каганець
Ігор Каганець

Москва перетворила російську мову на інструмент брехні

Москва перетворила російську мову на інструмент брехні

Звільнення народів Російської Федерації почнеться після звільнення України

Завдяки вільному обігу в Україні російської мови більшість українців донедавна вважала її своєю або майже своєю. Ситуація змінилася у 2015 році. Постійна, масштабна, системна, брудна, чітко скоординована брехня московських ЗМІ підірвала довіру не тільки до російських джерел, а й до російської мови. Відтак кожен, хто нею користується, мимоволі підозрюється у свідомому чи несвідомому обмані.

Першими це відчули українці. Адже те, що представляли російські телеканали з початку 2014 року, вже не було журналістикою. Це навіть не було брехнею – у звичному розумінні. Це було нахабне, рішуче і абсолютно безсоромне перевертання реальності.

Брехня завжди маскується під правду. Її приховують, за неї завжди хоч трохи соромно. Такою брехнею нікого не здивуєш: люди вже до неї призвичаїлися і навчилися правильно реагувати.

Москва ж застосувала те, що виходить за межі людських уявлень. Нормальна людина неспроможна повірити в те, що брехня може здійснюватися рішуче, відверто, масштабно, без маскування і претензій на правдоподібність. Це вже не брехня-напівправда, а щось інше. І тоді людина думає: "Це не схоже на брехню. Але якщо це не брехня, тоді що? Невже правда?!".

Звісно, що ні. Це - один із різновидів інформаційної зброї. Її сила в тому, що супернахабне перевертання реальності не вкладається в голову нормальної людини, а тому паралізує противника. В Євангелії таке диявольське перевертання істини позначається терміном "хула проти Святого Духа", який є духом Істини. Хула проти нього вважається гріхом, який не має прощення ні в цьому житті, ні в наступному.

Саме з цим зіткнулися українці. Це коли ти є свідком і живим учасником подій, а з телеекрану абсолютно серйозно, у шикарній телестудії, на головному російському телеканалі, правильною російською мовою тобі розповідають, що все було навпаки. І що вони праві, а ти - ідіот.

У Донецьку місцеві бандюки з молотками, ножами і арматурою атакують мирний мітинг прихильників Майдану. Московські телеканали тут же повідомляють, що це озвірілі майданівці напали на мирний мітинг "регіоналів". Росія на очах усього світу вводить війська в Крим, а Путін заявляє, що це - місцева самооборона. Росія веде бойові дії на Донбасі, а Лавров, не моргнувши оком, каже: це - громадянська війна і російська армія тут взагалі ні до чого. Московські ЗМІ дружно стверджують, що Україна спеціально збила малазійський "Боїнг" для того, щоб підставити Росію.

Західна аудиторія довго не могла зорієнтуватися, що це таке. Ситуація змінилася після ухвалення мінських мирних домовленостей, які Москва просто проігнорувала, а паузу використала для захоплення Дебальцевого.

Врешті-решт державний секретар США Джон Керрі звинуватив Москву у відвертій брехні. Росія брехала "мені в обличчя та в обличчя інших за багатьох різних обставин", – зазначив він. І додав, що Москва проводить найбільшу пропагандистську кампанію, яку він тільки бачив з часів "холодної війни".

Московська інформаційна агресія здійснюється спеціальними інформаційними військами, зосередженими в Росії, передусім у Москві. Агресія проти України здійснюється російською мовою, бо українською москалі не володіють. Російська мова є носієм інформаційної зброї. Цією мовою здійснюється безпрецедентна хула проти Святого Духа – духа Істини. Тож завдяки Москві російська мова отримала "печатку диявола". Відтак кожен, хто її застосовує, мимохідь долучається до всього цього бруду і псує собі долю.

Особливо це стосується українців. Кожен, хто застосовує в Україні російську мову, свідомо чи несвідомо просуває "русский мир" – московську технологію руйнування і захоплення України. Чому? Тому що кожен, хто розмовляє російською, офіційно вважається Москвою своїм "соотечественником", який закликає "Путин, освободи!".

Єдиним виправданням використання українцями російської мови є донесення до росіян інформації про те, що Москва є паразитом на тілі Росії. Звільнення народів РФ почнеться після звільнення України. Історична "тюрма народів" має бути ліквідована.

У 2015 році світ став іншим. Як українцям жити в новій мовній реальності?

Для цього є три правила тотальної війни. Перше: вся правдива інформація в Україні подається тільки українською мовою. Друге правило: вся інформація російською мовою в Україні розглядається як московська пропаганда. Третє: українці застосовують російську мову виключно для впливу на Росію або для дезінформації ворога.

Зараз ви читаєте новину «Москва перетворила російську мову на інструмент брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути