вівторок, 20 лютого 2024 17:15

Здатна боротись з чорною цвіллю: яку кімнатну рослину поставити у ванній кімнаті

Здатна боротись з чорною цвіллю: яку кімнатну рослину поставити у ванній кімнаті
Ця кімнатна рослина здатна побороти чорну цвіль Фото: pinterest

Якщо не боротись із конденсатом, це може призвести до серйозних проблем, таких як чорна цвіль.

Вона може спричинити низку проблем зі здоров'ям людей, таких як респіраторні інфекції та астма, особливо у немовлят і маленьких дітей. Однак одна жінка знайшла геніальне рішення, пише Mirror.

Жінка придбала кімнатну рослину сансев'єрію, або як називають в народі "тещин язик". Цей вид рослини часто прославляють за його здатність поглинати зайву вологу із повітря і таким чином, запобігати утворенню цвілі.

У сім'ї із чотирьох осіб у ванній кімнаті часто стає дуже вогко, коли всі вдома приймають душ. Оскільки ванна не має витяжки, тому залишається лише те, щоб відкрити вікно, щоб пара вийшла. Однак вона помітила, що цього недостатньо і виявила, що спори цвілі накопичуються біля стелі.

Тоді жінка поставила у ванну придбану рослину "тещин язик" і результат не забарився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подолають усі неприємні запахи - які рослини варто поставити на кухні

"Я не кажу, що це повністю вигнало цвіль і ми все ще повинні добре провітрювати кімнату. Однак, волога не зберігається так довго, оскільки ця рослина всмоктує все, що може. Мені подобається той факт, що немає постійних витрат, і це виглядає набагато краще, ніж великий пластиковий осушувач, який займає місце", - пояснила жінка.

Сансев'єрія, або "тещин язик" корисні не тільки для позбавлення від конденсату, але й для хорошого сну. Вони природним чином виділяють кисень, який може допомогти очистити повітря, яким ви дихаєте.

Кімнатні рослини не тільки роблять будь-який будинок чи офіс більш затишним і паралельно очищають повітря. Рослинам вже давно приписують різні властивості і вважають, що вони мають певну енергію, яка впливає і на нас з вами.

Одна з них - Сансевієрія. Ще цю рослину називають "Тещин язик". Вона здатна пробудити в людині винахідливість і гнучкість мислення, а ці якості допомагають швидко знаходити оптимальні рішення, що сприятиме кар'єрному зростанню.

Зараз ви читаєте новину «Здатна боротись з чорною цвіллю: яку кімнатну рослину поставити у ванній кімнаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути