вівторок, 07 березня 2023 04:30

Без аспірину та цукру: що зробити, аби квіти у вазі стояли вдвічі довше

Без аспірину та цукру: що зробити, аби квіти у вазі стояли вдвічі довше
Є способи, щоб квіти довше простояли у вазі. Фото: unsplash.com

Нині українки отримують чимало букетів. До Дня закоханих, до 8 березня або з іншої нагоди. Квіти без перебільшення додають нам весняного настрою та прикрашають інтер'єр.

Проблема лише в тому, що стоять квіти зазвичай кілька днів, однак є методи продовжить їм життя без додавання у воду цукру та аспірину, передає Gazeta.ua.

Перш ніж опустити квіти у вазу, потрібно ошпарити зрізи окропом, а потім видалити потемнілу частину. Експерти радять робити цей трюк приблизно раз на 3-4 дні. Так вдасться реанімувати букет не першої свіжості. Цього достатньо, щоб квіти зберігали привабливість щонайменше удвічі довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрізка дерев навесні ‒ важливі поради

Крім того, воду потрібно міняти щодня. Рідина має бути фільтрована. Поруч із букетом не повинно бути фруктів. Вони виділяють етилен, через що бутони швидше в'януть.

"Орхідея" з грецької перекладається як "схожа на метелика". Ця квітка також стала символом сексуальності. З її насіння і пелюсток колись навіть готували приворотне зілля.

Нині відомі близько 35 тисяч видів орхідей. Є такі, що можуть прожити навіть 100 років. Але вдома найчастіше вирощують орхідею фаленопсис. Вона може цвісти цілий рік. Але для того, щоб орхідея завжди милувала око, за нею потрібно правильно доглядати. Кілька порад для цього зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Без аспірину та цукру: що зробити, аби квіти у вазі стояли вдвічі довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути