четвер, 09 лютого 2017 14:57

5 порад як вибрати письмовий стіл для дитини
7

Фото: uutvdome

Письмовий стіл школяра батьки зазвичай купують раз на кілька років, а часом діти користуються ним від початкових класів до випуску зі школи. Добрий стіл має висоту та форму, яка відповідає потребам учня.

Стіл з регулюванням висоти. Механізм, який дозволяє збільшувати чи зменшувати висоту стола буває різним - в деяких піднімаються ніжки, в інших рухомою є стільниця на спеціальних кріпленнях, є також моделі з комбінованими можливостями зміни висоти.

Розмір стільниці - близько метра. Стільниця має бути глибиною не менше 60-80 см, ширина - не менше 100 см. Відстань для ніг дитини під столом має бути 45 см в глибину та 50 см в ширину. Щоб перевірити, чи правильно підібраний стіл, слід посадити за нього дитину. Якщо може вільно розкласти лікті на столі, а зігнуті ноги знаходяться під прямим кутом та торкаються підлоги, стіл підібрано вірно.

Деревина не має містити багато хімії. Під час підбору стола для школяра варто звертати увагу на якість деревини, з якої він виготовлений. Найкраще - щоб там було мало фарб, ліків та клею. Не пасують для дитячих столів матеріали з полімерних матеріалів, лаковим покриттям. Найпоширеніший матеріал для корпусних меблів ДСП. Він міцний, не шкідливий. ЛДСП - дешевший, але і більш небезпечний для здоров'я матеріал. У ньому має бути сертифікат відповідності по безпеці, щоб не було забагато хімікатів у клеях, якими пресували дошку. МДФ - найдорожчий матеріал. Але він не поступається натуральному дереву з екологічної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робимо столик для читання у ліжку: покрокова інструкція

Світло має падати збоку. Сучасні письмові столи мають різну форму - класичні, прямокутні, кутові Г-подібні, напівокруглі. Це дозволяє розмістити у гармонії з іншими меблями, а також вибрати положення, щоб на стіл добре падало світло. Бо коли дитина сидить спиною до вікна, буде закривати промені, а робоче місце навпроти вікна не дуже корисно для очей, якщо учень користується комп'ютером - світло різної температури шкідливе. Добре, щоб стіл мав шафки, полички - тоді дитина матиме куди скласти свої речі, не буде так навалено зверху, школяр рівніше сидітиме та не буде шкодити хребту.

Стіл учня не мусить бути ідеально чистим. Варто розуміти, що це передовсім робоче місце. Дитина буде там розливати фарби для малювання, робити паяльником малюнки на дошках, дерти циркулем. Навіть найбільш акуратний школяр буде мати чимало нагод, щоб пошкодити покриття. Стіл має бути комфортним, щоб учень не боявся за нього та відчував, що це його власність і за пошкодження ніхто не каратиме.

Зараз ви читаєте новину «5 порад як вибрати письмовий стіл для дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути