четвер, 11 вересня 2014 14:44

Знайдений рукопис ІІІ століття містив молитву до Богородиці

Єгипетські археологи недалеко від Александрії знайшли найдавніший на сьогоднішній день рукопис, що містить відому молитву до Пресвятої Богородиці.

Автор: dialog.ua
 

Згідно з оцінкою експертів, коптський папірус, датований ІІІ століттям, став найбільш раннім рукописним свідченням молитви християн перших століть до святих, зокрема, до Пречистої Діви Марії.

Текст стародавнього манускрипту містить повну версію відомої молитви, і понині використовується в богослужбовому житті церкви.

Прес-служба Антіохійського Патріархату привела приклад цієї відомої молитви: "Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молінь наших не знехтуй в скорботах, але від бід визволи нас, Єдина чиста і благословенна".

Вчені відзначили високу точність церковного переказу, який зберіг молитви давнини практично без особливих змін.

Археологи підкреслюють, що знахідка проливає світло на багато деталей літургійної діяльності ранньої церкви; також, вона служить спростуванням деяким скептичним припущеннями, що ставлять під сумнів практику молитви святим в перші століття християнства, звану багатьма критиками "більш пізньої традицією" і "нововведенням".

Зараз ви читаєте новину «Знайдений рукопис ІІІ століття містив молитву до Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути