четвер, 17 липня 2014 14:06

Війна, потойбічні сили чи бізнес - ТОП-5 версій вбивства Романових

За офіційною версією, розстріляти царську сім'ю постановив виконком Уральського обласної Ради робітничих, селянських і солдатських депутатів, очолюваний більшовиками.

Однак більшість істориків вважає (хоча документального підтвердження тому немає), що царську сім'ю стратили за наказом радянського керівництва - Володимира Леніна і Якова Свердлова.

Автор: loveisspeed.blogspot.com
  Царська сім'я
Царська сім'я

Версія №1.

Заради нової війни

Цілий ряд істориків стверджує, що відповідальність за це не несуть ані Ленін, ані Свердлов. Нібито Уральська Рада робітничих, селянських і солдатських депутатів, куди входило багато лівих есерів, були налаштовані на продовження війни з Німеччиною.

Версія №2.

Царя принесли в жертву таємним силам? 

Друга версія зводиться до того, що вбивство царської сім'ї було ритуальним, санкціонованим деякими "таємними товариствами". Як підтвердження цьому приводяться кабалістичні знаки, знайдені на стіні у приміщенні, в якому відбувалася розправа. 

Крім того, на південній стіні кімнати, де відбувався розстріл, виявлений написаний по-німецьки спотворений двовірш з вірша Генріха Гейне про вбитого вавилонського царя Валтасара:

"Belsatzar ward in selbiger Nacht

Von seinen Knechten umgebracht".

"У цю саму ніч Валтасар був убитий своїми холопами".

Версія №3.

Американський слід

Цікава й інша ідея — про те, що цей розстріл був здійснений за прямою вказівкою Америки, а саме американського мільярдера Джейкоба Шиффа, з яким був пов'язаний член колегії Уральської обласної ЧК Яків Юровський, що очолював охорону царської сім'ї в Єкатеринбурзі.

Джейкоб, або Якоб Шифф, один з найбагатших людей свого часу, глава гігантського банкірського будинку "Кюн, Лоеб енд Компані", ненавидів царський уряд і особисто Миколу Романова.

Американському олігархові не давали розвернути свій бізнес у Росії і він дуже хворобливо відносився до позбавлення частини єврейського населення громадянських прав.

Версія №4.

Новий Герострат

Не виключено, що розправа, здійснена за прямою вказівкою Якова Юровського, була передусім потрібна йому особисто. Хворобливо амбітний Юровський постійно підкреслював свою особливу роль у розстрілі: "Перший вистрілив я і наповал убив Миколу.. Я вистрілив у нього, він повалився...". Для Юровського царевбивство стало найграндіознішим досягненням життя.

Версія №5.

Криваві коштовності

Всі члени царської сім'ї перед розстрілом сподівались, що будуть просто перевезені в інше місце, і постаралися заховати на собі частину коштовностей. Це зіграло для них страшну роль: при розправі кулі відскакували, потрапляючи в заховані під одягом і зашиті в нього камені і золото, і муки жертв тільки подовжувалися. Прагнучи швидше приховати сліди злочину, члени розстрільної команди вивезли тіла вбитих.

На лісовій дорозі вантажівка безнадійно забуксувала. Юровський наказав рити яму і закопувати трупи прямо на дорозі, заздалегідь до невпізнання спотворивши обличчя вбитих за допомогою сірчаної кислоти. Юровський раптом змінив своє рішення і два з одинадцяти трупів велів відтягнути набік і спалити.

Це були тіла Цесаревича Олексія і княжни Марії. Ймовірно, більшовицькі мародери на їх тілах намагалися знайти ще які-небудь коштовності. Тепер у "спокійній обстановці" можна було без поспіху обшукати всі трупи.

Зараз ви читаєте новину «Війна, потойбічні сили чи бізнес - ТОП-5 версій вбивства Романових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути