четвер, 17 липня 2014 12:45

Царську сім'ю Миколи ІІ знищили із тортурами за наказом більшовиків

96 років тому в цей день було виконано Постанову виконкому Уральської обласної Ради робочих про розстріл колишнього російського імператора і його родини.

Автор: wikipedia.org
 

У ніч з 16 на 17 липня 1918 року колишній російський імператор Микола II, імператриця Олександра Федорівна, їхні діти, доктор Боткін і три прислуги були розстріляні в "Будинку особливого призначення" — особняку Іпатьєва в Єкатеринбурзі.

Розстріл царської сім'ї був санкціонований Радою Народних Комісарів і ВЦВК. У відповідності з цим рішенням Уральська Рада робітничих, селянських і солдатських депутатів на своєму засіданні 12 липня 1918 року прийняла постанову про страту.

О пів на дванадцяту ночі 16 липня заступник обласного комісара юстиції Юровський наказав відвести царську сім'ю з прислугою в підвал. Першим йшов Микола II з спадкоємцем Олексієм на руках. До нього приєдналася Олександра Федорівна.

За батьками пішли Ольга, Тетяна, Анастасія і Марія, за дітьми — доктор Боткін, кухар Харитонов, лакей Труп і покоївка Демидова.

Жертв і катів було по 11 чоловік. Ледь Юровський зачитав рішення Уральського ради про страту царя, як загриміли постріли. У спадкоємця стріляли двічі. Анастасію і покоївку після пострілів закололи багнетами.

Поруч з вмираючою царівною заскиглила її улюблена собачка Джеммі, яку прибили прикладом.

Автор: wikipedia.org
  У цьому підвалі була розстріляна царська родина
У цьому підвалі була розстріляна царська родина
Зараз ви читаєте новину «Царську сім'ю Миколи ІІ знищили із тортурами за наказом більшовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути