понеділок, 29 липня 2013 13:56

У Вірменії виявили сліди культу вовка

У Вірменії виявили сліди культу вовка
Фото: slavyanskaya-kultura.ru

Сліди культу вовка виявлені на Ширакському плато на північному заході Вірменії. Про це заявила начальник відділу Ширакської й Арагацотнксой областей Агентства з охорони пам'яток Вірменії Лариса Еганян.

"Під час розкопок ми виявили кістки тварин. У їх числі - сім вовчих черепів. Якщо врахувати індоєвропейський характер культу вовка, знахідка дозволяє припустити, що індоєвропейські племена мешкали тут вже тоді. А це змушує інакше поглянути на питання про автохтонних мешканців Вірменського нагір'я", - розповіла Еганян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи спростували міфічність царя Давида

Для порівняння, обряд луперкалій з вовчою символікою побутував у Стародавньому Римі, лікайі справлялися в грецькій області Аркадія.

Гора Мец Сепасар, що знаходиться поблизу однойменного села, де проходили розкопки, привернула увагу археологів ще наприкінці 90-х. Дослідження почалися з околиць вершини гори, яку місцеві жителі називають "Сурб сар" (Свята гора).

Розкопки розкрили поселення з багатьма слідами об'єктів культу, а це дозволяє припустити, що ранньобронзовое поселення було приурочене до місця обрядів.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії виявили сліди культу вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути