середа, 09 березня 2016 16:30

В Аргентині знайшли місце з великою кількістю копалин Юрського періоду

В Аргентині знайшли місце з великою кількістю копалин Юрського періоду

Вчені виявили в Аргентині територію з великою кількістю копалин Юрського періоду. Фахівцям вже вдалося знайти там скам'янілих тварин, грибів, рослин і ціанобактерій. Пише BARBARICUM.

Палеонтологи з Аргентини повідомили журналістам про відкриття в країні території з величезною кількістю копалин Юрського періоду. Територія, виявлена ​​ще чотири роки тому, охоплює близько 23 тисяч квадратних миль (близько 37 тисяч квадратних кілометрів) в Патагонії.

За словами фахівців, на разі жодне місце в світі не містить в собі таку ж кількість і різноманітність останків древніх тварин. Окам'янілі рештки мают вік близько 160 мільйонів років. Крім того, в цій місцевості чітко простежується вплив термальних вод, озер і річок на грунт і екосистему.

На сьогоднішній день, не рахуючи тварин, на вищезгаданій території вже виявлено кілька видів грибів, хробаків, ціанобактерій і рослин. За словами вчених, кожна знахідка може стати важливим відкриттям.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині знайшли місце з великою кількістю копалин Юрського періоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути