вівторок, 05 липня 2016 12:50

Учасники Першої світової війни пройшлися містами Великобританії

Учасники Першої світової війни пройшлися містами Великобританії
Фото з перформансу

Минулої п'ятниці у містах Великобританії відбувся перформанс, під час якого волонтери прогулювалися вулицями в уніформах солдатів Першої світової війни.

Учасники дійства у такий спосіб вшанували пам'ять жертв битви біля ріки Сомма. Волонтери не є професійними акторами: це добровольці різних професій віком від 16 до 52 років. Повідомляє ART UKRAINE.

Кожен учасник них представляв конкретного солдата, який загинув у битві. Більше того, вони мали при собі паспорти з ініціалами та віком загиблих героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За заперечення геноцидів у Франції платитимуть штрафи

Автори перформансу – володар Премії Тернера Джеремі Деллер (2004) та директор британського Національного театру Руфус Норріс. "Я хотів створити сучасний меморіал трагедії, яка стосується і Британії", – розповів Деллер.

Нагадуємо, що 1 липня 1916 року під час Першої світової війни почався наступ англо-французьких військ на німецькі позиції поблизу ріки Сомма. У битві загинули близько мільйона солдатів як союзних військ, так і Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Учасники Першої світової війни пройшлися містами Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути