понеділок, 07 жовтня 2013 18:08

У Туреччині розкопали скам'янілий людський мозок віком 4 тисячі років

Автор: Фото: newsmax.com.ua
 

Давнє городище на території Туреччини, в якому раніше були знайдені поховані тіла греків, римлян, фрігійців, подарувало археологам нову знахідку - набагато давніше тіло. Воно належало людині, померлий 4 тисячі років тому.

Найдивнішим для науковців виявився стан мозку - він, всупереч усім традиціям, зберігся, цілком скам'янівши.

Для скам'яніння м'яких тканин необхідне спеціальне середовище, позбавлене ??як вологи, так і доступу кисню. Ймовірно саме тому дослідники часто зіштовхуються з подібними знахідками. Зазвичай останки живих істот зберігаються недоторканими тільки в умовах вічної мерзлоти.

Поряд з тілом лежала велика кількість дерева, також кальцинована, що дозволило археологам припустити розвиток такого сценарію: під час сильного землетрусу, які нерідко трапляються в Туреччині, дерев'яний будинок загорівся, і поховав під собою мешканців. Тіло провалилося в тріщину, зімкнувшись над ним. Висновки підтверджує і велика кількість різних металів, знайдених в тілі - воно насичене залізом, алюмінієм, бором і магнієм. Подібні випаровування піднімаються з глибини Землі під час катаклізмів.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині розкопали скам'янілий людський мозок віком 4 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути