четвер, 02 липня 2015 12:36

У столиці з'явиться музей радянської окупації

У столиці з'явиться музей радянської окупації

Проект рішення про музей радянської окупації напередодні підтримала на своєму засіданні комісія Київради з питань культури і туризму. Тепер Департамент земельних ресурсів повинен підібрати необхідний майданчик під музей.

Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на сайт партії "УДАР".

Депутати хочуть розмістити цей музей на території Національного комплексу "Експо-центр" (ВДНГ). Зараз територія знаходиться в державній власності, тому спочатку треба вирішити процедурні питання.

Крім того, комісія розглянула проект про увічнення в назвах вулиць пам'яті відомих людей, які народилися або жили в Києві, наприклад, акторів кіно Ролана Бикова і Борислава Брондукова, артиста балету Сержа Лифаря, а також естрадного співака Олександра Вертинського. Крім того, київська станиця братства ОУН-УПА пропонує назвати деякі столичні вулиці на честь своїх героїв – Романа Шухевича, Степана Бандери, Ярослави Стецько.

Комісія також підтримала ідею надання статусу комунального закладу культури Єврейському музично-драматичному театру ім. Шолом-Алейхема. Депутати надали відповідне доручення Департаменту культури – опрацювати спільно з керівництвом театру зазначене питання з метою визначення кошторису та приміщення для розміщення театру.

Зараз ви читаєте новину «У столиці з'явиться музей радянської окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути