пʼятниця, 24 червня 2016 14:15

У Польщі шукають золотий потяг

У Польщі шукають золотий потяг

Дозвіл на проведення дослідження отримали Петро Копер і Андреас Ріхтер.

Розкопки починаються на 65-му км залізниці Вроцлав-Валбжих. На думку дослідників, тут захований "золотий потяг". Усі попередні дослідження не дали чіткої відповіді, чи знаходиться під землею німецький потяг, який під час Другої світової війни перевозив коштовні метали і, можливо, золото, і чи дійсно саме в цьому місці німці створили свій легендарний потяг. Інформує Відомості.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року польська влада отримала повідомлення про те, що знайдений поїзд часів Другої світової війни. Пізніше в ЗМІ почали виникати повідомлення, що знайдений поїзд наповнений золотом, яке німці намагалися вивезти з Польщі.

У листопаді провели пошукові заходи, в рамках яких експерти за допомогою наземних радіолокаційних установок і спеціальних камер досліджували передбачувані місця перебування поїзда часів Третього рейху.

Пошук проводили 2 незалежні групи. До складу 1-ї увійшли Петро Копер та Андреас Ріхтер, котрі заявили в серпні про знахідку, а 2-га складалася з фахівців з Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця в Кракові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Колумбії знайшли артефакти невідомої цивілізації

15 грудня торік у Валбжиху представили результати досліджень співробітників краківської гірничо-металургійної академії. "Результати наших досліджень показують, що в зазначеному місці розташований якийсь тунель, однак, поїзда там, швидше за все, немає", - сказав професор Януш Мадей.

Нагадуємо, що міжнародна група археологів виявила нові артефакти під час дослідження корабельної аварії біля грецького острова Антикітера, яка відбулася приблизно 65 року до н. е. в Егейському морі.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі шукають золотий потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути