четвер, 23 червня 2016 16:10

У Колумбії знайшли артефакти невідомої цивілізації

У Колумбії знайшли артефакти невідомої цивілізації
http://old.archeo-news.ru/

Археологам вдалося виявити в Колумбії унікальні артефакти з базаніту.

Технологія обробки цієї гірської породи навіть зараз вважається однією з найскладніших у світі. Серед знайдених предметів музичні та, імовірно, медичні інструменти, ножі, статуетки й незвичайний диск з різними тваринами й людьми. Всі артефакти зроблені з одного й того ж матеріалу - базаніту, схожого по міцності на граніт. Повідомляє OLD-ARCHEO News.

Фахівці досі не впевнені, яким чином були створені всі предмети, адже їхній вік становить понад 6 тис. років, а обробка базаніту й зараз вважається чи не однією з найскладніших і найдосконаліших у всьому світі. Також на більшості артефактів виявлене дрібне різьблення, яке практично неможливо зробити без застосування мікроскопа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії збудують Ермітаж

Оскільки цей регіон мало вивчений археологами, то вчені припустили, що артефакти могли бути створені представниками досі невідомої стародавньої цивілізації. Крім того, предмети не вписуються в традиційну культуру Колумбії, що наштовхнуло фахівців на думку про те, що їх могли привезти в регіон.

Нагадуємо, що У Тбілісі під одним із будинків XIX ст. виявили стародавню підземну комору, яку використовували як холодильник.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії знайшли артефакти невідомої цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути