середа, 02 листопада 2016 11:05

У музеї відкриють виставку Надії-правозахисниці

У музеї відкриють виставку Надії-правозахисниці

5 листопада 2016 року працівники Музею шістдесятництва запрошують на презентацію виставки "Надія – голос свободи". Захід приурочений до 80-ї річниці з дня народження Надії Світличної.

"Дізнаймося більше про українських жінок, їх досягнення та перемоги, приходьте на виставку, присвячену визначній громадській діячці та чудовій матері - Надії Світличній", - пишуть у прес-службі музею.

Саме Надії Світличній належить ідея створення Музею шістдесятництва. Її величезний архів – фотографії, документи, меморіальні речі – складають основу фондової колекції Музею.

Найяскравіші з них представлять на виставці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особистий архів Надії Світличної передали зі США до України

Вхід на презентацію вільний. Початок о 14.00 за адресою вул. Гончара, 33, м. Київ.

Надія Світлична – відома українська правозахисниця, активна учасниця шістдесятницького руху спротиву тоталітарній радянській системі, колишній політв'язень, журналіст, літературний редактор.

Під час масових арештів 1972 року, після чотирьох місяців безперервних допитів, Надію Світличну заарештували і засудили на 4 роки ув'язнення.

Після звільнення у 1976 році, Надія Світлична повернулася до Києва, але прописатися і влаштуватися на роботу їй не дали. У 1978 році вона разом зі своїм чоловіком Павлом Стокотельним та двома синами Яремою та Іваном емігрувала до США. Там долучилася до роботи представництва Української Гельсінської групи. Працювала у видавництві "Пролог", в українській редакції радіо "Свобода".

8 серпня 2006 року Надія Олексіївна померла. Похована в Києві на Байковому цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «У музеї відкриють виставку Надії-правозахисниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути