вівторок, 21 червня 2016 11:25

У Києві посмертно нагородили Праведників народів світу

У Києві посмертно нагородили Праведників народів світу
http://religions.unian.ua/

У Національному музеї історії України в Другій світовій війні відбулася церемонія вручення дипломів "Праведник народів світу" представникам 6-ти українських сімей. Вони рятували євреїв під час Голокосту.

Посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський, виступаючи перед присутніми, зазначив: "Ми зібралися для важливої церемонії вручення нагороди "Праведник народів світу" людям, які рятували євреїв за часів Другої світової війни. У нас є свідчення про 2,5 тисячі українських громадян, які рятували євреїв. Є такий вислів на івриті: "Людина, яка рятує одну душу - рятує цілий світ". Ми дуже раді, що сьогодні з нами знаходяться сім'ї цих людей". Повідомляє УНІАН.

Також почесні нагороди отримали діти та внуки ще 5-ти українських сімей, нагороджених посмертно: Романа і Анни Макар, Панаса і Василини Минюк, Афанасія і Антоніни Приступ, Христини Рудюк, Іллі та Аріни Веприцьких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документи про депортацію кримчан з'явились он-лайн

На церемонії також були присутні: віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, представники Посольства Ізраїлю в Україні, глава Всеукраїнської асоціації євреїв - колишніх в'язнів гетто і нацистських концтаборів Борис Забарко, Президент Єврейської ради України Олександр Сусленський, представники єврейських організацій і православного духовенства.

Нагадуємо, 17 червня у Києві під стінами посольства Польщі, що на вул. Богдана Хмельницького, 66, відбулася акція протесту. Активісти протестували проти того, що в польському Сеймі планують визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу з боку ОУН-УПА

Зараз ви читаєте новину «У Києві посмертно нагородили Праведників народів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути