середа, 13 листопада 2013 16:50

У гробниці Генріха VII виявили шовковий саван з левами 14 століття
6

Саркофаг імператора Генріха VII в соборі Пізи роботи скульптора Тіно ді Камаіно
Фото: Фото: archae.ru
Розкриття поховання Генріха VII
Коронація Генріха VII в Ахені
Генріх VII в Мілані. Міланське повстання і вирок короля
Смерть імператора Генріха VII в Буонконвенто 24 серпня 1313 року

У Пізі відбулася конференція у пам'ять про смерть імператора "Генріх VII, Данте і Піза, сімсот років після смерті імператора і монархії". У гробниці монарха, запечатаній червоною імператорською печаткою, серед безлічі цікавих предметів було виявлено велике шовкове покривало з імперськими левами і рожевими та блакитними стрічками розміром 3x1.20 метра, скіпетр, імператорську корону і глобус.

Шовковий саван становить інтерес не так своїми розмірами, а збереженими яскравими квітами. Ніхто навіть не міг припустити, що в гробниці стільки часу зберігаються об'єкти, які відносяться до епохи Генріха VII.

Генріх VII Люксембурзький (1275 -1313) був сином Генріха VI Люксембурзького і Беатріс д Авен, виріс при французькому дворі. В юності він погодився стати васалом французького короля, і мало хто вірив, що він був призначений для чогось більшого. Тим не менш, в 1308 році він виявився втягнутим у політичну махінацію, яка послідувала відразу за вбивством німецького короля Альберта.

Коли спалахнула війна між двома претендентами на Німецьку корону - Карлом Валуа і Рудольфом - пфальцграф Генріх був обраний в якості компромісної фігури. У січні він був коронований в Ахені, а в 1309 році папа, який проживав в Авіньйоні, підтвердив його обрання і обіцяв коронувати його імператором Священної Римської Імперії.

Зараз ви читаєте новину «У гробниці Генріха VII виявили шовковий саван з левами 14 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути