понеділок, 26 січня 2015 15:02

У гробниці Амфіполіса знайдено залишки п'яти чоловік

У гробниці Амфіполіса знайдено залишки п'яти чоловік

Грецьким археологам вдалося ідентифікувати останки п'ятьох осіб, виявлених на території гробниці в Амфіполісі. Як мінімум п'ять чоловік ідентифіковані серед останків, знайдених у гродниці. З них четверо були поховані, а один - спалений. Про це повідомляє в офіційній заяві Міністерство культури Греції.

Відомо, що серед похованих були двоє чоловіків віком 35-45 років, жінка близько 60 років, немовля, а також ще одна людина, чий вік і стать визначити неможливо. Ще стало відомо, що зріст одного з чоловіків був невеликим - 170 сантиметрів.

Нині експертиза залишків триває. Вчені сподіваються в найближчому майбутньому встановити причини смерті похованих, що в свою чергу допоможе дізнатися, на честь кого все-таки було споруджено гробницю.

Раніше вже говорили про те, що гробниця стала останнім притулком Олімпіади Епірської, матері Олександра Великого, Роксани - бактрійської княжни і дружини полководця, або найближчого друга Олександра - Гефестіона. Згідно з офіційною заявою Міністерства культури Греції, визнається малоймовірним факт приналежності останків самому Олександру або його матері Олімпіаді.

Нагадаємо, інтерес до гробниці, побудованої в IV столітті до нашої ери, з'явився ще в середині 2013 року, коли після перших розкопок поширилися чутки, ніби всередині знаходяться останки самого Олександра Македонського.

Зараз ви читаєте новину «У гробниці Амфіполіса знайдено залишки п'яти чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути