понеділок, 20 жовтня 2014 13:05

У Франції знайшли кімнату, що залишалася незмінною сто років
2

Письмовий стіл Юбера Рошеро у Белябрі. Все залишається незмінним ось уже 96 років
Фото: Bruno Mascle/Photoshot
Ліжко Юбера Рошеро у сімейному особняку в Белябрі

100 років тому він залишив ці стіни, щоб більше не повернутися. Він помер 26 квітня 1918 року в англійському польовому шпиталі у Бельгії біля поселення Локер. Воно багато разів переходило з рук у руки, поки нарешті 30 квітня 1918 року було звільнене від німецьких загарбників. У цьому була й його заслуга.

Йдеться про молодого французького офіцера Юбера Рошеро, уродження села Балябр, що в центральній Франції. Кожного року французи вшановують пам'ять Юбера та десятків тисяч молодих французів, які загинули на фронтах Першої світової війни.

Однак Випадок з Юбером особливий. Батьки молодого офіцера вирішили зберегти кімнату свого сина саме такою, якою вона була у день від'їзду Юбера на фронт, перетворивши її таким чином на своєрідний меморіал.

Мереживне покривало, старі фотографії та шолом з плюмажем, поїдений міллю кітель, стіл і стілець - все ще залишається на своїх місцях, хоча родина Рошеро виїхала звідси ще вісімдесят років тому.

Як повідомляє нинішній власник будинку Даніель Фабр, виїжджаючи родина Рошеро попросила залишити кімнату незмінною протягом п'яти століть. Хоча це ніде не було зафіксовано юридично, проте родина Фабра поважала бажання батьків Рошеро.

Сьогодні кімнату-музей утримує родина Даніеля Фабра, який успадкував цей будинок від своїх дідуся та бабусі.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знайшли кімнату, що залишалася незмінною сто років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути