понеділок, 14 січня 2013 12:30

Стіни Колізею колись були кольоровими

Автор: Фото: zaycevnett.ru
 

Італійські археологи виявили сліди різнокольорових зображень на внутрішніх стінах Колізею, повідомляє Agence France-Presse. У проході між другим і третім поверхами, закритому для відвідувачів, де зараз ведеться реставрація, були знайдені фрагменти фресок з синім, червоним і зеленим пігментами.

За даними агентства, на стінах римського амфітеатру були зображені сцени, присвячені перемозі гладіаторів (зокрема, знайдені фрагменти стріл і лаврових вінків), а також еротичні сцени. За даними Corriere della Sera, серед зображень є фалічні символи. Дослідники також знайшли на стінах Колізею написи, датовані 17 століттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цвинтар гладіаторів відкрили у Великій Британії

Прохід з фресками, які займають площу в кілька квадратних метрів, буде відкритий для публіки до літа 2014 року. Продовження дослідження зони залежить від того, чи буде на це виділене фінансування.

Як наголошується на сайті Corriere della Sera, виявлені фрески вказують на те, що стіни Колізею, побудованого до 80 року нашої ери, з внутрішньої сторони були червоного кольору, а деякі зони покриті азуритом. Цей пігмент, ймовірно, використовувався для зображення неба чи моря.

Реставрація Колізею, яка почалася в кінці 2012 року, триватиме близько 2,5 років і буде проводитися поетапно на різних ділянках. Гроші на реставрацію пам'ятки, в якій близько трьох тисяч тріщин, надає підприємець і власник взуттєвої компанії Tod's Дієго делла Валле. Вартість робіт оцінюється в 25 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Стіни Колізею колись були кольоровими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути