неділя, 29 січня 2017 10:15

Сьогодні Україна вшановує Героїв Крут

Сьогодні Україна вшановує Героїв Крут
rian.com.ua

Президент України Петро Порошенко в День пам'яті Героїв Крут нагадав про подвиг загиблих і закликав вшанувати їх пам'ять.

"Сьогодні ми вшановуємо подвиг молодих українців - старшин та юнкерів Першої Київської юнацької школи ім. Богдана Хмельницького, бійців Помічного студентського куреня Січових стрільців - студентів київських вищих навчальних закладів та гімназистів старших класів. 29 січня 1918 року, невдовзі після проголошення незалежності Української Народної Республіки, вони на кілька днів зупинили просування на Київ московсько-більшовицької орди", - зазначив Президент.

Звернення президента з'явилося на його сторінці в Facebook.

"Нині, як і майже 100 років тому, країна, яка марить імперськими амбіціями, не може змиритися з існуванням незалежної України. Зараз, як і тоді, Росія розв'язала війну і заперечує свою агресію, намагаючись поширити у світі міф про внутрішній конфлікт в нашій державі", - додав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партнери Порошенка будують під Лаврою комплекс заввишки з дзвіницю

29 січня Україна відзначає День пам'яті полеглих у бою під Крутами. В районі села Крути (130 км на північний-схід від Києва) 29 січня 1918 року відбувся легендарний бій загону з київських студентів і вільного козацтва з 400 воїнів проти чотирьохтисячної більшовицької армії Михайла Муравйова.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Україна вшановує Героїв Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути