середа, 17 грудня 2014 18:34

Приєднання Трансільванії до Угорщини в унікальних фотографіях 1940 року
17

Фото: Фотохронограф

Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися, як відбувалося приєднання Трансільванії до Угорщини.

Після Першої світової війни багатонаціональна Угорщина була поділена на кілька національних держав відповідно до Тріанонського договору. Нова мононаціональна Угорщина займала лише третину території колишнього королівства, і багато угорців опинилися за її межами.

У 1940 році, після передачі Румунією Північної Буковини та Бессарабії СРСР, Угорщина поставила питання про Трансільванії. Переговори почалися 16 серпня 1940 року в Турну-Северина. Угорська делегація мала намір отримати якомога більшу частину Трансільванії, проте румунська делегація не мала наміру віддавати нічого, і запропонувала для розгляду лише крихітний шматочок. Переговори зайшли в глухий кут, і Румунія звернулася до Німеччини та Італії з проханням про арбітраж.

Арбітраж був проведений 30 серпня 1940 року в Бельведерському палаці Відня міністрами закордонних справ Німеччини (Йоахім фон Ріббентроп) та Італії (Галеаццо Чіано). В результаті арбітражу Угорщина отримала 43,104 км² з числа територій, які перейшли до Румунії після Першої світової війни. Новий кордон був гарантований Німеччиною та Італією.

Зараз ви читаєте новину «Приєднання Трансільванії до Угорщини в унікальних фотографіях 1940 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути