четвер, 28 квітня 2016 15:15

Польські археологи відмовилися працювати в Криму

Польські археологи відмовилися працювати в Криму

У Криму нині не працює жодна польська археологічна експедиція. Як говорять польські археологи - "це було б непорядно працювати там".

Археологічні експедиції польських археологів перемістилися на Схід: в Грузію та Вірменію. У цьому році відбулася четверта експедиція Інституту археології Варшавського університету та Центру археології Середземномор'я Варшавського університету в Гоніо, що знаходиться біля Батумі (Грузія). Повідомляє Nauka w Polsce.

Очолив кавказьку експедицію Радослав Карасієвич-Щипєрскі з Інституту археології Варшавського університету. Візитівкою науковця є дослідження діяльності римлян на сході імперії. Серед найцікавіших відкриттів - римський гарнізон в Балаклаві, що в Криму.

"Характерним для римлян було те, що в кожному місці де зупинялося військо, вони будували терми (лазні). Можна сміливо говорити, що це була найчистіша армія у світі," - говорить Радослав Карасієвич-Щипєрскі.

Перша польська експедиція в Грузії досліджувала лише римську фортецю в Гоніо. Це був найвіддаленіший форпост імперії на її північному-сході. Інші проекти, в яких беруть участь археологи, охоплюють також і більш ранні періоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли одяг англійської фрейліни XVII століття

Для активізації досліджень в Закавказзі сприяла не тільки окупація Криму, але й нестабільна ситуація на Близькому Сході.

Нагадуємо, що спеціалісти з Польщі відправляться в Пальміру для реставрації давньої скульптури лева. Реставрацією будуть займатися Бартош Марковскі та Роберт Зуковскі.

Зараз ви читаєте новину «Польські археологи відмовилися працювати в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути