вівторок, 16 квітня 2013 18:03

Рештки доісторичного ведмедя знайшли у печері на Хмельниччині
6

Фото: Фото: ХСК "Атлантида"

На Хмельниччині спелеологи знайшли рештки ведмедя часів льодовикового періоду. Вчені вважають, що рештки (скоріш за все бурого ведмедя – Gazeta.ua) лежали тут з часів останнього льодовикового періоду.

Знахідку виявили не палеонтологи. На рештки під товстим шаром глини випадково натрапили члени хмельницького Спелео Клубу "Атлантида". Печеру вони досліджували разом із працівниками відділу туризму і краєзнавства Київського Палацу дітей та юнацтва та науковцями з Чернівецького національного університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця динозаврів в Індії продають за безцінь

Зуби викопаного черепа дуже схожі на зуби бурого ведмедя. Викопаним решткам навіть дали назву "Єва". Скоріш за все тварина померла від старості під час зимової сплячки.

Карстова печера Атлантида розташована поблизу села Завалля Кам'янець-Подільського району на Хмельниччині. Вхід у печеру на схилі річки Збруч. Атлантиду відкрито 1969 року. Її довжина сягає 2400 м, площа 3120 м?. З 1975 року карстова печера - геологічна пам'ятка державного значення.

Кістки ведмедя для подальшого дослідження передали до Чернівецького національного університету. Власне це перша цінна палеонтологічна знахідка у печері.

Зараз ви читаєте новину «Рештки доісторичного ведмедя знайшли у печері на Хмельниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути