середа, 20 серпня 2014 12:30

Міністерство зв'язку СРСР "глушило" західні радіостанції 34 роки тому

34 роки тому було видано розпорядження про глушіння радіостанцій.

Автор: calendarium.com.ua
  Тализін Микола Володимирович. Міністр зв'язку СРСР з вересня 1975 року по жовтень 1980 року
Тализін Микола Володимирович. Міністр зв'язку СРСР з вересня 1975 року по жовтень 1980 року

20 серпня 1980 року Міністерство зв'язку СРСР видало розпорядження про глушіння радіостанцій "Бі-Бі-Сі" (Велика Британія), "Голос Америки" (США) і "Німецька хвиля" (ФРН).

Передачі цих радіостанцій активно "глушилися" "шумотроном", засобом радіоелектронної боротьби, а самі ці радіостанції радянською пропагандою зараховувалися до так званих "Вражих голосів".

Радіостанція США "Голос Америки" проводить свої передачі англійською та ще на 45 мовах. Основою ефіру є культурні та інформаційні програми, новини. Перша радіопрограма "Голосу Америки" вийшла 24 лютого 1942 року. 12 грудня 1949 року радіостанція розпочала мовлення українською мовою на коротких хвилях. У середині 1992 року "Голос Америки", крім на коротких хвилях, розпочав мовлення і у внутрішньому радіоефірі України.

Британська радіостанція "Бі-Бі-Сі" (ВВС) є найбільшою телерадіомовною компанією у світі за кількістю слухачів. Її перший ефір відбувся 14 листопада 1922 року. Мовлення українською мовою було припинено 29 квітня 2011 року.

Міжнародна німецька радіостанція "Німецька хвиля" видає передачі в ефір з 3 травня 1953 року. За радянських часів і часів "холодної війни" ця радіостанція була одним з провідних західних засобів масової інформації. "Німецька хвиля" передавала вільну інформацію про життя у СРСР та в усьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство зв'язку СРСР "глушило" західні радіостанції 34 роки тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути