середа, 22 жовтня 2014 15:22

Коні на озброєнні у британській армії - унікальні світлини 1941 року
5

Шотландські драгуни полку «Роял Скотс грейс» (Royal Scots Greys) стоять в кінному строю в районі Наблуса в Палестині. Фотографія зроблена після участі солдат полку в бойових діях в Сирії та Лівані.
Фото: Бібліотека Конгресу США
Драгуни на марші
Кінь шотландського кінного драгуна
Колона шотланський кінних драгунів. Згодом в полк надійшли танки Стюарт і, після закінчення навчання, "Роял Скотс грейс" був перекинутий на Лівійський фронт навесні 1942 року.

З давніх-давен кінь був незмінним учасником воєн, у яких брали участь люди. Дуже часто саме стрімка атака кавалерії вирішувала хід бою. Під час ІІ Пунічної війни римляни змогли перехилити чашу терезів на свій бік, бо до них перейшов колишній союзник карфагенян, цар нумідійців Масинісса зі своєю потужною кавалерією.

Коней активно продовжували використовувати і в новітній історії. Коні не лише перевозили різні багажі, а й воювали. Хоча на початку ІІ світової війни стало зрозумілим, що в новітніх умовах ці прекрасні тварини навряд чи зможуть переломити хід бою. Тому від коней поступово відмовляються. Їм на зміну приходять "залізні коні" - автомобілі.

На початок 1941 року свої кінні полки мала британська армія. Вони воювали на Південній ділянці фронту - у Палестині та Північній Африці. Серед кінних полків королівської армії виділяються шотландські кінні драгуни - "Роял скотс грей". У 1941 році вони воювали на території Сирії та Лівану. Проте вже наступного року вони були змушені пересісти на танки "Стюарт", що більше відповідало характеру війни.

Сьогодні ми пропонуємо вам подивитися і пригадати, як воювали раніше кінні полки.

Зараз ви читаєте новину «Коні на озброєнні у британській армії - унікальні світлини 1941 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути