пʼятниця, 26 грудня 2014 12:35

Ізраїльські археологи розкопали частину палацу царя Ірода Великого

Ізраїльські археологи розкопали частину палацу царя Ірода Великого
Палац Ірода Великого

Археологи з Єврейського університету в Єрусалимі відкрили монументальний вхід до палацу Ірода. Це коридор зі складною системою арок. Вони служать опорою для масивних стін. Загальна довжина коридору - 20 метрів, ширина - 6. Завдяки аркам він зберігся до висоти 20 метрів.

Археологи встановили, що вхід ніколи не використовувався: його не добудувала і засипали. На думку фахівців, це сталося наприкінці життя Ірода. Здогадуючись про майбутню смерть, цар перетворив палац в монументальний курган-усипальницю.

Верхня частина монументальних сходів, яка ведуть від основи пагорба, на якому розташований палац, до його вершини, була збудована над засипаним коридором.

Археологи відзначають, що був засипаний не лише вхід, але й усі інші споруди, побудовані Іродом на схилах пагорба. Не засипали лише мавзолей - місце поховання Ірода.

Під час розкопок також відкрили хол палацу, що був заблокований після засипки вхідного коридору. Цей зал прикрашали фрески. Про те, що на них зображено, археологи не повідомляють. Всередині виявлені сліди присутності учасників Великого повстання (66-71 рр. н.е.): монети повстанців і примітивні тимчасові споруди.

Після завершення дослідження коридор вирішили не засипати. Його залишать відкритим, щоб туристи могли потрапити до палацу-фортеці Ірода.

Ірод Великий побудував палац у фортеці Іродіон, в 12 кілометрах на південь від Єрусалиму. Палац складався з чотирьох семиповерхових веж, лазень, декількох внутрішніх дворів, римського театру, залів для святкувань, а також житлових приміщень для царя і гостей.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські археологи розкопали частину палацу царя Ірода Великого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути