четвер, 09 жовтня 2014 18:30

Happy Birthday, dear John! - 74 роки тому народився Джон Леннон
7

Джон Леннон у 1964 році.
"Бітлз", 1964 р.
Леннон записує нову пісню.
Джон Леннон з коханою.
Джон Леннон і Йоко Оно.

Відомий британський рок-музикант, співак, засновник й учасник гурту "The Beatles", один із найвпливовіших музикантів XX століття народився 9 жовтня 1940 року якраз під час нальоту німецької авіації на Ліверпуль. При народженні хдопчик отримав ім'я Джон Уїнстон Леннон.

Крім своєї музичної діяльності Леннон був політичним активістом. Свої погляди він висловлював як у піснях, так й у публічних виступах. У знаменитій пісні виражені всі думки Леннона про те, яким повинен бути світ. Леннон проповідував ідеї рівності й братерства людей, миру, волі. Це зробило його іконою хіпі й одним із найзначніших громадських діячів 1960-х — 1970-х.

8 грудня 1980 року Джон Леннон був убитий психічно неврівноваженим Марком Чепменом. У день смерті Леннон дав своє останнє інтерв'ю американським журналістам, після чого без охорони відправився у свою квартиру в районі Манхеттен. Коли він вийшов зі машини, Чепмен, який того ж дня незадовго до убивства взяв у Леннона автограф на обкладинці нового альбому "Double Fantasy", зробив п'ять пострілів йому в спину. Через кілька годин Джон Леннон помер у лікарні. Він був кремований в Нью-Йорку, прах Леннона був переданий дружині Йоко Оно.

За опитуванням медіакорпорації Бі-Бі-Сі в 2002 році, Джон Леннон посів восьме місце у списку ста найвизначніших британців усіх часів.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Happy Birthday, dear John! - 74 роки тому народився Джон Леннон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути