вівторок, 07 червня 2016 13:30

Гробниця в Арктиці зберегла давній одяг інуїтів

Гробниця в Арктиці зберегла давній одяг інуїтів

Мисливці виявили на північному заході Гренландії найдавніші зразки одягу інуїтів.

Могила, на яку натрапили мисливці, була створена 500 років тому. У гробниці знаходилися муміфіковані останки восьми чоловік. Повідомляє Political Lore.

Археологи, які провели радіовуглецевий аналіз, встановили, що вік мумій становить 500 років. Інуїти померли приблизно в 1485 році. Сенсаційне відкриття унікального поховання викликало інтерес етнологів, оскільки одяг інуїтів чудово зберігся.

Розінг-Якобсен зазначила, що з роками гренландський національний костюм зазнав змін. З повсякденного практичного одягу він став тим яскравим святковим вбранням, в якому ми бачимо інуїтів сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи досліджують печери Мертвого моря в пошуках стародавніх сувоїв

Раніше в Арктиці ніколи не виявляли нічого подібного. "Одяг інуїтів був зшитий зі шкіри та хутра, не було і натяку на декоративні деталі: перли або кольорові тканини, які присутні в сучасному варіанті сукні інуїтів", - зазначає Авия Розінг-Якобсен, кураторка Національного музею Гренландії в місті Нууке.

Нагадуємо, що Фонд Wellcome Trust надасть грант розміром 1,2 мільйона фунтів стерлінгів дослідникам середньовічного цвинтаря, який був знайдений в Кембриджі.

Зараз ви читаєте новину «Гробниця в Арктиці зберегла давній одяг інуїтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути