пʼятниця, 17 жовтня 2014 15:20

Гламур, пустка і сльози - як живе анексована Росією Абхазія
11

Фото: Ентоні Георгієфф

Якби ви потрапили у цей край два десятиліття тому, вам би здалося, що ви потрапили у рай. Саме такою була Абхазія ще зовсім недавно. Вдале поєднання гір та моря перетворило Абхазію на Мекку для туристів і тих, хто бажав поліпшити своє здоров'я. Крім того, цей край славився ще своєю неперевершеною культурою та архітектурою.

Однак з розпадом Радянського Союзу все змінилося. На зміну туристам прийшли військові. У 1992 році сепаратистський уряд республіки проголосив незалежність від Грузії, що наступного року спричинило грузинсько-абхазьку війну. Хоча опір вдалося подолати, проте туристичній галузі було завдано непоправного удару. Після етнічних чисток та депортації грузинів 1993-2008 років населення республіки зменшилося втричі.

Перебуваючи у складі Грузії, населення Абхазії не залишало спроб домогтися самостійності. Після російсько-грузинської війни 2008 року Абхазія проголосила незалежність від Грузії. Нове державне утворення визнала Росія, Нікарагуа, Венесуела, Науру, Вануату та Тувалу. Решта країн світу визнають Абхазію частиною Грузії у статусі автономної республіки.

Але незалежність не принесла бажаного миру та процвітання на ці території. У цьому ви зможете переконатися, дивлячись на світлини Ентоні Георгієффа.

Зараз ви читаєте новину «Гламур, пустка і сльози - як живе анексована Росією Абхазія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути