вівторок, 22 липня 2014 14:40

Фото-історія: реклама Аерофлоту часів СРСР
16

Фото: pulson.ru

У 1976 році авіакомпанія "Аерофлот" стала першою в світі, яка за рік перевезла понад 100 мільйонів пасажирів, а до кінця 1980-х років ця цифра збільшилася до 130 мільйонів.

В основному "Аерофлот" виконував рейси всередині країни, але при цьому маршрутна мережа компанії охоплювала п'ять континентів - Азію, Європу, Африку, Північну і Південну Америку.

Цікаві факти:

З 1953 року з літаками "Аерофлоту" відбулося в цілому 127 аварій та катастроф, які забрали життя 6895 осіб, у тому числі 20 осіб на землі.

Одна з найбільш незвичайних катастроф сталася у березні 1994 року, коли під Междуреченськом впав Airbus A310 дочірньої авіакомпанії "Російські авіаційні лінії", що виконував рейс "Аерофлоту" SU593 Москва - Гонконг.

Тоді командир корабля, понадіявшись на автопілот, посадив на своє місце свого 15-річного сина, другий пілот знаходився на своєму робочому місці.

В результаті прикладених підлітком зусиль на рульову колонку автопілот автоматично відключився і літак увійшов у перевернутий штопор, спочатку не помічений екіпажем, вивести з якого літак не вдалося. Ця історія отримала широку популярність у світі.

Зараз ви читаєте новину «Фото-історія: реклама Аерофлоту часів СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути