пʼятниця, 22 серпня 2014 10:19

Дракула прийняв католицизм і одружився на сестрі ворога у XV столітті

Автор: ru.wikipedia.org
  Дракула
Дракула

558 років тому цього дня Влад Дракула вдруге став господарем Валахії.

22 серпня 1456 року Влад III Цепеш вдруге став Господарем Валахії. У віці 25 років він удруге зійшов на трон. Його шестилітнє правління відзначилося боротьбою за побудову централізованої держави, успішним протистоянням Османській Туреччині і супроводжувалось нечуваною жорстокістю.

Першим великим актом помсти Дракули стала розправа над боярами міста Тирговіште, столиці Валахії, які брали участь у змові проти його батька і старшого брата: у неділю Великодня 1459 року він наказав всіх їх заарештувати, разом з жінками, дітьми і челяддю - старших людей було посаджено на палю, а молодих відправлено пішки на будівництво фортеці за 100 кілометрів від Тирговіште.

У жовтні 1462 року Влад Цепеш прибув до Трансільванії для переговорів про військову підтримку його протистояння Туреччині, проте був звинувачений у таємному співробітництві з турками і заарештований.

Провівши 10 років у в'язниці у Вишеграді та 2 роки під домашнім арештом в Буді, змирившись зі своїм принизливим станом і запевнивши короля Угорщини у своїй васальній відданості, Влад Дракула був звільнений за умови прийняття католицизму і одруження з двоюрідною сестрою короля.

В 1475 році Дракула заявив претензії на валаський престол і втретє здобув його в листопаді 1476 року при підтримці війська з угорських найманців.

Зараз ви читаєте новину «Дракула прийняв католицизм і одружився на сестрі ворога у XV столітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути