четвер, 19 червня 2014 14:10

Турки розправились з 44-річним Дракулою 538 років тому

538 років тому у цей день загинув в бою Дракула.

19 червня 1476 року в битві з турками загинув Влад Дракула, відомий нині як вампір.

Автор: tsikave.ostriv.in.ua
  Влад Цепеш - Дракула
Влад Цепеш - Дракула

Справжній граф Дракула (Влад Тепеш) народився в Трансільванії, в маленькому містечку Сигішоара 1430 року. Він був сином Влада II на прізвисько Дракул ("диявол"), який був членом католицької секти Ордену Дракона і князем Валахії.

Ще в юності Влад III, потрапивши в полон до турків, спізнав всю "красу" вишуканих і страхітливих турецьких тортур. Одну з них – саджання на кіл - Влад активно застосовував в своїй військовій практиці.

В 1448 році батько і брат молодого Влада гинуть від рук найманців. В цей же час Влад III стає правителем свого князівства, але дуже скоро тікає в монастир.

Повернутися до мирського життя і до князівства його змушує жадоба помсти - під виглядом святкування свого сходження на престол він запрошує до себе в замок бояр, які брали участь в змові проти його батька.

За підсумками "святкування" близько 500 гостей були посаджені на кіл вмирати довгою і страшною смертю біля палацу Дракули. Не дивлячись на жорстокість Дракули, народ поважав свого правителя, до того ж він захистив його від неугодних іноземців. Але суміжним мусульманам і наближеним Графа неабияк набридли його звірства.

Турки вбили Дракулу у віці 44 років. Його відрубану голову законсервували в меду і доставили як трофей султану.

Про "дипломатію" Дракули розповідали:

Була така традиція у Дракули: коли прибував до нього недосвідчений посланець від короля або від царя і не міг дати відповідь на підступні запитання Дракули, то садив він посланця на кіл, при цьому кажучи:" Не я винен в твоїй смерті, а чи государ твій, або ти сам. На мене ж ти не покладай провини. Якщо ж государ твій, знаючи, що недосвідчений ти і нерозумний, і послав тебе послом до мене, мудрого правителя, то твій государ ж і вбив тебе, але якщо ж ти особисто зважився йти, неосвічений, то ти сам себе і вбив

Зараз ви читаєте новину «Турки розправились з 44-річним Дракулою 538 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути