четвер, 07 лютого 2013 16:23

Давні греки в якості афродезіаків використовували отруту

Давні греки в якості афродезіаків використовували отруту

Секс в греко-римський період був безладним, дивним і часом варварським. Так стверджує американський автор Вікі Леон (Vicki Leon), що називає себе "історичним детективом", яка була шокована, дізнавшись, як саме люди оспівували пристрасть і любов більше 2000 років тому.

"Ніхто не вважав себе гетеросексуалом, геєм або бісексуалом. Вони охоче приймали весь спектр чуттєвих задоволень, будучи не обтяженими відчуттям провини", – стверджує Леон.

Вона почала детально вивчати життя чоловіків і жінок 1-го століття нашої ери, розмовляючи з експертами, вивчаючи артефакти і відвідуючи археологічні місця на території сучасної Італії.

Ось декілька цікавих фактів про сексуальну поведінку і стосунки в Древньому Римі і Древній Греції:

Історія Дня Святого Валентина

День Святого Валентина був названий на честь декількох ранньохристиянських мучеників, яких звали Валентин. Один з нихтаємно освячував шлюб молодих закоханих і був за це страчений.

Проте це свято сягає корінням в ще більш давній римський ритуал очищення, званий Луперкалій(від слова "lupus" – вовк), який проводився в середині лютого.

Щороку жерці Луперка збиралися у печери, де за переказами вовчиха доглядала за Ромулом і Ремом – засновниками Риму. Вони приносили в жертву козу і собаку, і бенкетували, не жаліючи вина. Потім вони роздягалися догола, обмотавшись шкурами кіз, з яких робили батоги. Луперці пробігали містом, б'ючи дівчат і жінок і виспівуючи непристойні пісні. Такий ритуал повинен був забезпечити плодючість людей, тварин і врожайність.

Коли християнство прийшло в Рим, влада церкви намагалася заборонити свято Луперкалій і на зміну йому прийшов День Святого Валентина.

Старогрецькі герої нетрадиційної орієнтації

Близько 375 років до н.е. греки з міста Фіви не лише приймали, але і практикували гомосексуальні зв'язки. З таких ось вірних пар чоловіків сформували армію з 300 коханців-воєнних, яких назвали "Священний загін з Фів".

Десятки років фіванці вели війну зі спартанцями по усій Греції, але, незважаючи на військову дисципліну і новітню тактику, "Священний загін" був убитий до останньої людини армією короля Філіпа Македонського. І хоча Філіп виграв цю битву, він незабаром втратив своє життя, будучи убитим своїм колишнім коханцем.

Прекраснодупі старогрецькі богині

Греки найбільше захоплювалися задньою частиною тіла, називаючи її "калліпігіан", що означало що "має красивий зад". Вони захоплювалися п'ятою точкою усіх розмірів і це можна помітити за статуями голих богинь, що збереглися, які заглядають через плече на витончені форми своїх сідниць.

Згідно однієї історії, дві сестри, наділені прекрасними сідницями, попросили молодого чоловіка вирішити суперечку, чия дупа красивіша. Після того, як він вибрав "м'яке місце" старшої сестри, а його брат віддав перевагу формам молодшої сестри, вони жили разом довго і щасливо.

На честь цього був побудований храм Афродіти Калліпіги в Сиракузах, яка роздивляється свої пишні сідниці.

Еротична давня література

Багато жінок в Стародавній Греції знайшли славу в одній сфері – еротичній літературі. Так, одна з популярних еротичних книг того часу була книга "Про непристойні поцілунки" написана грецькою куртизанкою Филенис з Самоса. У книгу були включені глави про спокушування, сексуальні позиції, афродизіаки й поради, які стосуються лесбійської любові.

Інша талановита письменниця Елефантида написала підручник сексуальних позицій з картинками й порадими з організації групового сексу. Її книга користувалася великою популярністю на острові Капрі у імператора Тиберіуса, який прославився тим, що примушував молодих людей злягатися у нього на очах.

Афродизіаки і Анти-Віагра

Серед афродизіаків, названих на честь старогрецької богині любові Афродіти, давні греки використовували вино з граната й опіум. Деякі запеклі прибічники використовували лосьйони, які наносили прямо на статевий орган чоловіка, у тому числі і так звану "смертельну моркву" – отруйну рослину, яка вбивала велику рогату худобу. Крім того в хід йшли суміш меду, перцю і мушки шпанки.

Хоча використовувалася безліч афродизіаків, неприборкані греки іноді мали потребу і в засобах, які утихомирили б їхній запал. Наприклад, мазі, які зменшують ерекцію, з мишачим послідом, або салат латук, який, як вважали, погіршував потенцію.

Діоген і обмін партнерами

Діоген – відомий старогрецький філософ, який заснував школу кініків, проповідував простий спосіб життя без надмірностей. Він жив в бочці і розлучився з матеріальними цінностями, але не з фізичними потребами.

Філософ зацікавився відомою куртизанкою Лаїсою, з якою уклав договір. Вона повинна була півроку жити разом з супротивником Діогена – філософом Аристиппом, який платив їй за послуги, а іншу частину року проводити з Діогеном, але безкоштовно.

Покарання за зраду

Віками, чоловікам і жінкам в Афінах і Римі загрожувала смерть у випадку зради. Було, проте, й інше принизливіше покарання за подружню невірність. Обдурений чоловік міг законно змусити зрадника до содомії на очах у інших.

При цьому покарання часто носило символічний характер. Така постраждала сторона могла помститися, вставивши редьку в задній прохід супротивника. При цьому редька в Давній Греції іноді досягала досить значних розмірів.

Схожий метод практикували і в Давньому Римі. Ці традиції були описані в грецьких комедіях Арістофана й інших авторів.

Розлучення в Давньому Римі

У Давньому Римі подружжя мало роздільне майно і при розлученні, дружина разом з посагом поверталася в будинок батька, який у свою чергу повинен був знайти їй нового чоловіка. При цьому розлучений чоловік повинен був залишити собі дітей.

Чоловік міг розлучитися на підставі безпліддя, навіть якщо сам чоловік був не здатний до відтворення потомства. Пізніше з'явилися закони, що дозволяють розлучатися на підставі сексуальної зради, надмірного споживання вина і навіть у разі, якщо дружина виготовила копії домашніх ключів.

Перші жінки-пуми – коли жінка старша за чоловіка

Багато хто вважає, що феномен жінок-пум – так званих жінок середнього або літнього віку, які зустрічаються з молодими коханцями, з'явився в 21-му столітті.

Проте досить згадати Сервілію, 50-річну римську матрону, у якої був 35-річний коханець – Юлій Цезарь. Не дивлячись на те, що обоє були в шлюбі, вони залишалися коханцями протягом двох десятиліть.

Численні шлюби і патьоки призводили іноді до плутанини в сімейних зв'язках у привілейованих римлян. Так, Юлій Цезарь був убитий Марком Брутом, який у свою чергу був сином Сервілії.

Давні секс іграшки

У Давньому Римі і Греції також активно використовували фалоімітатори, в основному зроблені зі шкіри, оскільки слонова кістка і бронза були дорогими матеріалами, а кераміка легко ламалася.

Жриці любові часто використовували штучні фалоси для розваги чоловіків за вечерею.

Крім того, в хід йшли і доступніші матеріали, як наприклад хлібні палички, які стали популярними сексуальними іграшками у жінок.

Зараз ви читаєте новину «Давні греки в якості афродезіаків використовували отруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути